Haberler

Türk-yunan Üniversiteleri Birlikte Çalışacak

İstanbul Üniversitesi (İü), Yunan Ioannina Üniversitesi ile "Ormanlık Alanlarda Su Üretimi" Başta Olmak Üzere Birçok Alanda Uluslararası Çalışma Yapma Kararı Aldı.

İstanbul Üniversitesi (İÜ), Yunan Ioannina Üniversitesi ile “Ormanlık alanlarda su üretimi” başta olmak üzere birçok alanda uluslararası çalışma yapma kararı aldı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Ioannina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ioannis P. Gerothanassis'in resmi davetiyle 1-3 Temmuzda Ioannina'da, İÜ Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak'ın da katılımıyla rektörler düzeyinde toplantılar yapıldığı belirtildi.

Toplantılar sonucu, özellikle olası küresel iklim değişimi senaryolarının da dikkate alınması ve konunun insan yaşamı açısından önemli olduğunun kabul edilmesiyle, projenin hayata geçirilmesi kararının alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Viyana Bodenkultur Üniversitesince de bilimsel olarak desteklenen projenin ana konusunun, Türkiye ile Yunanistan'da ormanlık alanlardan kaliteli su üretiminin gerçekleştirilmesi olduğu bildirildi.

Bu projeyle her iki üniversitenin, yalnızca kendi ülkelerinin gereksinimlerini karşılamayı değil, Türkiye ve Yunanistan'ın gelecekte dışarıya “su satan devletler” arasında yer almasını sağlamayı da hedefledikleri belirtildi.

Açıklamada, İÜ'nün, Türkiye ve Yunanistan'da ormanlık havzalarda su üretimi ve koruma projelerini gerçekleştirerek, su üretimi konusunda model oluşturulmasını amaçladığı kaydedildi.

Projeyle ayrıca, Yunanistan'da bu yıl orman yangınlarıyla kaybedilen alanların tekrar ağaçlandırılması konusunda İÜ Orman Fakültesinin deneyimlerinden yararlanılarak pilot bir ağaçlandırma çalışmasının gerçekleştirilmesi ve orman yangınlarının önlenmesi konusunda da eğitim seminerlerinin yapılmasının hedeflendiği dile getirildi.

Açıklamada, çevre, doğa, tıp ve felsefe gibi birçok alanda işbirliğine olanak sağlayacak projenin ön protokolünün, 19 Kasımda Ioannis P. Gerothanassis ve Mesut Parlak tarafından imzalanacağı bildirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title