Haberler

Türk Polis Teşkilatı'nın 162. Kuruluş Yıldönümü

Türk Polis Teşkilatı'nın 162. Kuruluş Yıldönümü Nedeniyle Kosova'da 3 Gündür Devam Eden Kutlamalar, Başkent Priştine'de Verilen Döner Partisiyle Son Buldu.

Türk Polis Teşkilatı'nın 162. kuruluş yıldönümü nedeniyle Kosova'da 3 gündür devam eden kutlamalar, başkent Priştine'de verilen döner partisiyle son buldu.

Kosova'da görev yapan Türk Polisi tarafından Birleşmiş Milletler (BM) Polisi'nin ana karargahı olan Alpha kampında verilen döner partisi, yabancı ve Kosovalı polisler tarafından büyük ilgi gördü. Döner partisine, Kosova'da görev yapan BM Polis gücü bünyesindeki çok sayıda polis ile Kosova Polisi katıldı. Döner ziyafeti, uluslararası ve yerel polisi biraya getirerek, renkli görüntülere sahne oldu. Uzun kuyruklar oluşturan polislere, Türk Polisi kendi eliyle dönerden, Türk sofralarının vazgeçilmezi baklavasına kadar ikramlarda bulundu. Üniformaları farklı, güvenliği sağlamak gibi amaçları aynı olan polisler, hem leziz yemeklerden hem de aralarında yaptıkları sohbetlerden büyük keyif aldı.

Kosova'da görev yapan Türk Polis Kontenjanı Başkanı Yüksel Çelik yaptığı açıklamada, Türkiye'de Polis Teşkilatı'nın kuruluş yıldönümü nedeniyle büyük etkinlikler yapıldığını, buradan kutlamalara bir katkı olmasını istediklerini belirterek, "Yurt dışında kutlamanın verdiği avantaj, tüm uluslararası polisleri davet edip, kaynaşma ve kardeşlik ortamı kurmaktır. Görev içerisinde paylaştığımız anları, bu tür etkiliklerle pekiştirmiş oluyoruz" diye konuştu.

Kutlamaya katılan Amerikalı bir polis de, yanındaki Türk polisi göstererek, ilişkilerinin mükemmel olduğunu, Türk Polisi ile çalışmaktan son derece memnun olduğunu söyledi. Kosovalı Polis Aöiri Nuhi Xhela ise, Türk Polisi ile ilişki ve işbirliğinin çok iyi olduğunu ve devam etmesini arzuladığını belirtti.

Türk müziği eşliğinde eğlenceli saatler geçiren polisler, darbuka gösterisine büyük ilgi gösterdi.

Türk Polis Teşkilatının 162. kuruluş yıldönümü kutlamaları Ferizovik, Prizren ve Priştine kentlerinde 3 gün boyunca sürdü. Kosova'da 1999 yılından bu yana görev yapan Türk Polis gücünde, şu anda 150 polis amiri görev yapıyor.

(EK-OYK-OYK-SN-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title