Haberler

Türk Partisi Kdtp'nin Kilit Rol Oynadığını Söyledi

Kosova Demokratik Türk Partisi-kdtp Genel Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar Dha'ya Özel Açıklamalarda Bulundu.

Parti içerisinde yaşanan sıkıntılı döneme Kosova Merkez Seçim Komisyonu'nun-KÇZ son noktayı koyduğunu belirten Yağcılar, 'Kosova'da siyasi gelişmeler çok hızlı gerçekleşiyor, önümüzde çok önemli iki sınav var biri genel seçim ve diğeri 30 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek olan nüfus sayımı' olduğunu söyledi.

Yağcılar: 'Önümüzde Kosovalı Türkler İçin Çok Önemli Olan Genel Seçim ve Nüfus Sayımı Var, Birleşme Zamanı'

Son günlerde parti içerisinde yaşanan sıkıntılı döneme, Kosova Merkez Seçim Komisyonu'nun-KÇZ koyduğu belirten Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP Genel Başkanı ve Çevre ve Alan Planlama Bakanı Mahir Yağcılar, KÇZ'nin Kosova'da siyasi alanlarda karar verici en önemli organ olduğunu dolayısıyla alınan karara saygı duyulması gerektiğini belirtti.

Yaşanan bu sıkıntılı süreci geride bırakıp biran önce önümüzde genel seçimler ve 30 yıl sonra ilk kez gerçekleşecek olan nüfus sayımı için çalışmalara başlanılması gerektiğini söyledi. Parti içerisinde birleşmeye ve ortak çalışmaya davet eden Yağcılar, Kosovalı Türkler için çok önemli bir süreçte olduklarını vurgulayarak, Türk toplumunun çıkarları için çok çalışmamız lazım şeklinde konuştu.

Kosova'nın gelişmesi ve kalkınması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade eden Yağcılar, Kosova Demokratik Türk Partisi'nin-KDTP Kosova seçimlerinde her zaman kilit nokta olduğunu ileri sürdü. Bağımsız Kosova'da yapılacak olan ilk genel seçimlerde 3 milletvekili garantili çıkaracaklarını söyleyen Yağcılar, asıl amaçlarının 4'üncü milletvekilini çıkarmak olduğunu söyledi. Parlamentoda Kosovalı Türklerin çıkarlarını savunmak için daha güçlü olmamız lazım diyen Yağcılar, 'KDTP'nin gerçekleşen her seçimlerde çıtasını artırarak yükselttiğini ifade etti. KDTP olarak genel seçimlerine hazırız. Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP hükümet olarak alınacak olan her kararda söz sahibi olmak'şeklinde konuştu.

Nüfus Sayımı Kosovalı Türkler İçin Çok Önemli

Önümüzdeki nisan ayının ilk iki haftası gerçekleşmesi planlanan nüfus sayımı son olarak 1981 yılında gerçekleşmişti. O dönem eski Yugoslavya'nın baskıları sonucu Kosova'da nüfusun 1 buçuk Milyon'un üzerindeydi. Kosovalı Türkler açısından da çok önemli olan sayımlar için Yağcılar, parti olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kurulması Planlanan Geçici Teknik Hükümette Kdtp Kilit Rol Oynayacaktır

Kosova eski cumhurbaşkanı Fatmir Seydiu'nun lideri olduğu Kosova Demokrat Partisi'nin-LDK Cumartesi günü koalisyon ortaklığından çekildiğini açıklamasının ardından, Kosova'da siyasi krizin eşiğine gelinde. Hükümetteki koalisyon ortaklığında Kosova Demokratik Türk Partisi'de-KDTP bulunuyor. LDK'nın koalisyon ortaklığından çekildiğini açıklaması ardından hükümetin düşmesiyle yeni arayışlar içinde geçen PDK'nın kurmak istediği teknik hükümette Kosova Demokratik Türk Partisi'nin-KDTP de ismi geçiyor. Yaşanan bu siyasi krizle ilgili mikrofonlarımıza değerlendirmelerde bulunan Yağcılar, alınacak her karar da KDTP'nin kilit rol oynadığını savundu.

Teknik bir hükümetin yada yeni bir hükümetin kurulması için 61 oyun lazım olması gerektiğini belirten Yağcılar, 'Kosova parlamentosunda şuanda bulunan büyük partilerin hiçbirinde tek başına bu kadar çok oy yok. Dolayısıyla yeni kurulacak bir teknik hükümette ya da geçici bir hükümette KDTP büyük rol oynayacak ve bizlersiz bunu sağlayamayacaklardır.

Bizlerde kendi düşüncemiz ve çıkarlarımıza göre karar vereceğiz' şeklinde konuştu. Yeni bir sürece girildiğinin altını çizen Yağcılar, bu sürecin nasıl sonuçlanacağının belli olmadığını söyledi. İstişareler neticesinde bu iki seçenekten birinin uygulanacağını belirten Yağcılar, her halükarda Kosova Demokratik Türk Partisi-KDTP kilit rol oynayacaktır şeklinde konuştu.

Yağcılar, Bütün Görüşmelere Açık Olduklarını ve Yapıcı Siyasi İstikrardan Yana Olduklarını Söyledi

Düşen hükümet ardından Kosova Başbakanı Haşim Thaçi, geçici bir teknik hükümet kurmak için bugün diğer parti liderlerinin kapsını çalması bekleniyor. Mecliste PDK'nın oy çoğunluğu olmasından dolayı ilk geçici hükümeti PDK'nın kurması bekleniyor. Geçici hükümeti PDK'nın kuramaması takdirde LDK'ya geçiyor. Resmi olmayan açıklamalar doğrultusunda hem PDK hem LDK'nın hükümeti kurmak için 7+ Parlament Gurubunun kapısını çalması bekleniyor. Siyasi istikrarlığın korunması için ne gerekirse yapacağız diyen Yağcılar, asıl amaç parti olarak erken yada olağan üstü seçimlere biz KDTP olarak hazırlıklı olmamız lazım şeklinde konuştu. Bağımsız Kosova'da ilk ker gerçekleşecek genel seçimlerde 3 sandalyesi bulunan KDTP'nin sandalye sayısını 4'e çıkmak için çalışacaklarını söyleyen Yağcılar, bütün görüşmelere açık olduklarını ve yapıcı siyasi istikrardan yana olduklarını söyledi.

Yağcılar, Yapılacak Olan Olağan Seçimler Yada Erken Seçimler İçin Kdtp Hazırdır

Kosova Demokratik Türk Partisi'nin-KDTP 1999 yılından bu yana siyasi bir tecrübesinin olduğunu söyleyen Yağcılar, katıldıkları her seçimlerde başarılı çıktıklarını söyledi. Şimdi yapılacak olan olağan yada 13 Şubat 2011 yılındaki erken seçimler için hazır olduklarını savundu. Yapılacak olan seçimlerde Kosova Türk toplumunun sesi olacağız diyen Yağcılar, istemlerimizi her zaman savunacağız ve arayacağız şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title