Haberler

Türk Kadını Öyle Bir Şey İstiyor Ki...

Güncelleme:

Türk kadınına 'bir günlüğüne kimin şoförü olmak isterdiniz' diye soruldu. Bakın, hayallerindeki isim kim çıktı.

Renault'un Kadınlar Günü vesilesiyle bağımsız araştırma kuruluşu Ipsos KMG'ye yaptırdığı "Kadın ve Otomobil" araştırması ilginç sonuçlarıyla şaşırtırken Türk kadın sürücüsünün otomobille olan ilişkisinin sanıldığı kadar "mesafeli" olmadığını da ortaya koydu.

Türkiye'deki üç kadın sürücüden birinin her gün otomobil kullandığını ortaya çıkaran araştırmaya göre, kadınlar da erkekler kadar otomobillerini benimsiyor. Ancak trafikte erkeklerin eşitlikçi davrandıklarını düşünen kadın sürücülerin oranı yalnızca %1. Trafikte kadınların üzerindeki erkek baskısı otomobil içinde de devam ediyor: Otomobilde herhangi bir erkek varken direksiyonda bulunan kadınların %28'i erkeğin mutlaka müdahale ettiğini, %38'i ise müdahale etmese bile etmek istediğini hissettirdiğini söylüyor.

Kadının otomobil tercihinde yakıt tüketimi (%58) ve dış güzellik (%48) en önemli kriterler olarak öne çıkarken, kadının otomobilde en çok zorluk çektiği konu ise %70'lik oranla lastik değiştirmek. Bunu %24'lük oranla park etmek takip ediyor.

TARKAN VE GEORGE CLONEY SEVGİSİ

Kadın ve Otomobil araştırmasının ilginç sorularından olan "Bir günlüğüne hangi ünlünün şoförü olmak isterdiniz?"in yanıtında %28'lik bir oranla George Clooney önde. Ünlü aktörü, %20 ile Brad Pitt, %17 ile Johnny Depp ve %15 ile Tom Cruise takip ediyor. Araştırmanın sonuçları, kadınların yalnızca otomobilde dinlemek için tercih ettikleri sanatçılar arasında ise Tarkan ve Ajda Pekkan'ın %7'lik oranla ilk sırayı paylaştığını gösteriyor. Bu sanatçıları, Serdar Ortaç (%5), Sıla (%3), Demet Akalın (%3) ve Candan Erçetin (%3) izliyor.

KADIN, OTOMOBİLDEN "KOLAYLIK" İSTİYOR

Renault'un "Kadın ve Otomobil" araştırmasıyla ortaya çıkan "Keşke bu özellik benim otomobilimde de olsaydı!" listesi de kadın sürücülerin otomobille olan ilişkisinin erkeklerden aşağı kalmadığını ortaya koyuyor: Navigasyon %50 oranıyla bir otomobilde "keşke olsa" dedirten ilk özellik. Otomobilde bulunması istenen diğer donanımların başlıcaları ise, ısıtmalı koltuk (%39), otomatik vites (%33), park sensörü (%33) ve masajlı koltuk.

Bir araçta bulunması istenen özellikler arasında şerit takip sistemi, internet bağlantısı, otomatik park sistemi, hız sabitleme, araç içi parfüm sistemi, yağmur sensörü, otomatik ve çift bölgeli klima ile far sensörü de yer alıyor.

KADINA ÖZGÜ KİŞİSELLEŞTİRME

Renault ve Ipsos KMG işbirliğiyle yapılan "Kadın ve Otomobil" araştırması kadınların da erkekler gibi otomobillerini kişiselleştirmeye önem verdiklerini ortaya koyuyor. Ankete katılan kadınların %81'i bir otomobilin sahibinin kişiliğini yansıttığını belirtirken, %45'i aracının bir kadın olduğunu, %32'si ise erkek olduğunu düşünüyor. Kadınların %39'u ise aracına isim takıyor.

Bu isimlerde ağırlık (%13) renkle ilişkilendiriliyor. Beyaz Kuş, Kara Böcek, Maviş gibi isimlerin yanı sıra, Düldül, Kızım ve Oğlum en yaygın kullanılanlar arasında yer alıyor. Araştırma sonuçlarına göre aracı kişiselleştirmek kadın sürücülerde genellikle hijyenle bağdaştırılıyor. Araçlarının içini kişiselleştirmek için kadın sürücüler oto kokusu (%68) ve süs eşyalarını (%32) tercih ederken, aracın dışı için temizlik ve parlatma ürünlerini (%35) kullanıyor.

Kadınlar bir şişe suyu ise otomobilin olmazsa olmazı olarak görüyor. %84 oranla otomobilde mutlaka bulundurulan suyu %57 ile parfüm ya da deodorant, %41 ile yedek ayakkabı takip ediyor. Kadınların otomobillerinde bulundurduğu diğer objeler arasında havlu, makyaj malzemesi, giysi, yedek çanta ve iğne-iplik bulunuyor. Kadınların %39'u topuklu ayakkabı giydiğinde otomobil içinde ayakkabılarını değiştirirken, otomobilde kıyafet değiştirdikleri de oluyor. Otomobil içinde nadiren kıyafet değiştiren kadın sürücü oranı %41 iken, sıklıkla kıyafet değiştirenler ise %2 ile azınlıkta kalıyor. Ancak %58'lik genel eğilim otomobilde hiç kıyafet değiştirmeme yönünde.

Kaynak: Güncel

Türkiye Renault Tarkan Ipsos Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title