Haberler

Türk-iş: "Her Teklifin Müzakere Marjı Vardır"

Türk-iş Genel Başkanı Salih Kılıç, Kamu Toplu Sözleşmeleriyle İlgili Talepleri Konusunda, 'Her Sözleşme Teklifinin Mutlaka Müzakere Marjı Vardır. O Değerlendirmeler Nihai Sonuçta Ortaya Çıkar' Dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç, kamu toplu sözleşmeleriyle ilgili talepleri konusunda, ''Her sözleşme teklifinin mutlaka müzakere marjı vardır. O değerlendirmeler nihai sonuçta ortaya çıkar'' dedi.

Kılıç, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ile Başbakanlık Merkez Bina'da yaptıkları görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

Salih Kılıç, görüşmede ücretler konusunda daha önce verilen teklifte nispi bir artışa gidildiğini, birinci 6 ay için yüzde 5, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam önerisi getirildiğini ifade etti.

Bugünkü şartlar içerisinde bu teklifler yeterli olmadığı için 19 Haziran'da tekrar bir araya geleceklerini belirten Kılıç, tarafların durumlarını değerlendireceğini, görüşmelere bu şekilde devam edileceğini kaydetti.

Kılıç, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, toplu sözleşmenin üçüncü ve dördüncü altı aylarındaki zam oranlarının, enflasyon hedeflerine göre belirleneceğini ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title