Haberler

Türk-iş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu:

Türk-iş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, Türkiye'de Son Günlerde Türk-iş'e Bağlı Belediye-iş Sendikası'na Üye İşçilerin, İşverenler Tarafından Bir Başka Sendikaya Geçmeye Zorlandığını İleri Sürdü.

Türk-İş 6. Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, Türkiye'de son günlerde Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'na üye işçilerin, işverenler tarafından bir başka sendikaya geçmeye zorlandığını ileri sürdü.

Son günlerde Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası'ndan ayrılan işçilerin bir başka sendikaya geçtiğini söyleyen Bölge Temsilcisi İsmail Topçu, "Buna ben anlam veremiyorum. İşçiler çeşitli bahaneler bularak Belediye-İş Sendikası'ndan istifa etmektedir. Bu sıkıntılara sadece Samsun'da değil, bütün Türkiye genelinde rastlıyoruz. Özellikle belediyelerde çalışan işçiler, bugün ya sendikasızlaştırılmaya çalışılıyor ya da başka bir sendikaya geçmeye zorlanıyor. Bu şekilde işçileri Türk-İş'ten ayırmaya çalışan

kişiler, yarın Türk-İş topluluğunu karşısında bulacaktır. Biz asla işçinin huzurunu bozacak ve ekmeğinden edecek hiçbir tartışmanın içine girmeyiz. Buradan işverenlere sesleniyorum, bu şekilde etik olmayan işler yapmayın" dedi.

Sendika değişimlerinin Türkiye'de genelde belediyelerde olduğunu vurgulayan Topçu, "Çünkü, belediyelerde işverenlerin işçilere karşı tutumu çok katıdır" diye konuştu.

(İG-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title