Haberler

Türk Firmalarından Basralı Gençlere Halı Saha

Türk firmalarının yardımlarıyla Basra ilk halı sahasına kavuşuyor.

Türk firmalarının yardımlarıyla Basra ilk halı sahasına kavuşuyor.

Basra Valisi Abdülsamet Halaf'ın himayesinde, Türkiye Başkonsolosluğunun eşgüdümü ve 21 Türk şirketinin katkısıyla, Basra'da ilk halı sahanın inşası tamamlandı. Türk firmalarının bazıları halı saha için maddi destek verirken, diğerleri malzeme, işçilik, ulaşım, taşıma ve teknik destek sağladı. Malzemelerin büyük bir bölümü de Türkiye'den getirildi. Halı saha, 28 Haziran 2012 tarihinde saat 17.00 de El Tuveyse Caddesinde hizmete açılacak. Törenin ardından Basra Türkiye Halı Sahası, Basra Valiliğine teslim edilerek Basralı futbolseverlerin hizmetine açılmış olacak. Sahanın yapımına katkıda bulunan firma ve kişilere de teşekkür belgesi verilecek.

Başkonsolos Faruk Kaymakcı yaptığı açıklamada, "Halı sahada futbolda kaleci dahil 6'şar oyuncudan oluşan iki takım karşı karşıya geliyor. Zemin tartandan yapıldığı için oldukça yumuşak. Halı sahanın bir özelliği de istenirse top taca çıkmıyor. Zira halı sahanın etrafı ve üstü tel ve ağlarla kaplı. Halı sahanın ömrü bakımına ve korunmasına bağlı. Basralı gençlerin kendilerine hediye edilen bu sahaya sahip çıkmaları ve onu gerektiği gibi korumaları bekleniyor" dedi.

AHM (RT)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Basra Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title