Haberler

Türk Büro-Sen: 40 Bin 4/c'li Aile Yardımından Yararlanamıyor

Fahrettin Yokuş, Kamu Çalışanlarının Tamamının ve Sözleşmeli Personelin Yararlanabildiği Aile Yardımından, 40 Bine Yakın 4/c'li Çalışanın Yararlanamadığını Savundu.

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yılın 11 ayı çalıştırılıp, bir ayı işsiz bırakılan; "kölelik ücretine" mahkum edilen 4/C'li çalışanların kendileri gibi bu kez ailelerini de yok sayıldığını iddia ederek, kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40 bine yakın 4/C'li çalışanın yararlanamadığını savundu Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, yılın 11 ayı çalıştırılıp, bir ayı işsiz bırakılan; "kölelik ücretine" mahkum edilen 4/C'li çalışanların kendileri gibi bu kez ailelerini de yok sayıldığını iddia ederek, kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40 bine yakın 4/C'li çalışanın yararlanamadığını savundu.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin Torba Yasa olarak adlandırılan 6111 sayılı yasanın118/ ek 8. maddesi; "Ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarının merkez ve taşra teşkilatları ile döner sermaye işletmelerinde sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden aile yardımı ödeneğinden veya başka bir ad altında da olsa aynı amaçla yapılan herhangi bir ödemeden yararlanamayanlara, Devlet memurlarına verilen aile yardımı ödeneği, herhangi bir vergi ve kesintiye tabi tutulmaksızın aynı usul ve esaslar çerçevesinde ödenir" şeklinde ki hükmü "işine geldiği gibi" yorumlayarak 4/C statüsündeki personelin aile yardımı ödeneği hakkını elinden aldığını iddia etti.

-"HÜKÜMET SEÇİM ÖNCESİ SINIFTA KALDI"-

Kamu çalışanlarının tamamının ve sözleşmeli personelin yararlanabildiği aile yardımından, 40bine 000 yakın 4/C'li çalışanın yararlanamadığını belirten Yokuş, "Yapılan bu adaletsiz uygulama, Anayasa'nın eşitlik ilkesini de açıkça ihlal etmiştir, sosyal devlet ilkesi ile ön plana çıktığını iddia eden fakir-fukuranın yanında olduğunu her fırsatta beyan eden hükümet, kamu çalışanlarına her zaman yaptığı gibi bu ayrımcılıkla da seçim öncesi sınıfta kalmıştır" dedi. Yokuş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özelleştirmeler neticesinde iş yerleri kapanan daha sonra havuza doldurularak, 4/C'li kölelik istihdamına mahkum edilen binlerce çalışanın suçu nedir? Bu çalışanların ailelerini yok saymak, hangi vicdana sığmaktadır? Görünen o dur ki; 4/C'li personel gibi, ailelerinin de hükümetin gözünde bir değeri ve itibarı yoktur."

-"YARGI KARARLARI, BU ADALETSİZ TUTUMA DUR DİYECEKTİR"-

Yasal, anayasal ve uluslararası sözleşmelerde belirtilen gerekçelerle 6111 sayılı yasanın 118/ek-8 maddesi ile düzenlenen aile yardımı ödeneğinden 657 sayılı yasanın 4/C maddesi kapsamındaki personelinde yararlandırılması hususunda, konfederasyonları tarafından Maliye Bakanlığı'na yazılan yazıya ve sendikalarının girişimlerine adeta kulak tıkandığını ifade eden Yokuş, Ancak, "ben yaptım oldu" mantığıyla hareket eden bu düşünce sisteminin, yargı kararları sonrası iflasa uğrayacağını iddia etti. Eğer 4/C'lilerin bu hakkı tanınmazsa, ülkenin dört bir yanında hukuki mücadeleler başlatılacağını sözlerine ekleyen Yokuş, "Geçim sıkıntı ile boğuşan ve aldığı ücret ile hayatını zor idame ettiren 4/C'li personele ayrımcılık yapılarak aile yardımı verilmemesi, kamu düzenindeki adalet tesisini sarsan ve sosyal devlet ilkesi ile bağdaşmayan bir uygulamadır. Devlet, çalışanları arasında ayrımcılık yapamaz. Sendikamız, 4/C'li personeli bu mağduriyetinde de yalnız bırakmayarak, her türlü mücadelesini hukuki zeminde sürdürmeye devam edecektir" şeklinde devam etti. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title