Haberler

Tunceli'de Çiftçilere Sertifikalı Yem Bitkisi ve Tohumluk Arpa Dağıtımı

Tunceli'de çiftçilere 62 bin 500 kilogram yem bitkisi ve arpa tohumu dağıtıldığı bildirildi.

Tunceli'de çiftçilere 62 bin 500 kilogram yem bitkisi ve arpa tohumu dağıtıldığı bildirildi.

Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Çayır Mera ve Yem Bitkileri Daire Başkanlığı tarafından uygulanan "Yem Bitkileri Destekleme Projesi" ile yine Eğitim ve Yayım Dairesi Başkanlığı tarafından uygulanan "Tarımsal Yeniliklerin Yaygınlaştırılması Projesi" kapsamında Tunceli'de hayvancılığa katkı sunmak amacıyla üreticilerin ihtiyaç duydukları yem bitkisi tohumlukları ve yem bitkisi tohumlukları ve 2017 yılında kent genelinde uygulanan demonstrasyon çalışması yürütülen ve üreticiler tarafında kabul gören TARM-92 arpa çeşidi dağıtımı yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, dağıtıma katıldığı ifade edilen Tunceli İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya'nın şu görüşlerine yer verildi:

"İlimiz genelinde hayvancılık faaliyetleriyle uğraşan üreticilerimizin kaliteli kaba yem üretimlerini gerçekleştirmeleri amacıyla İl Müdürlüğümüzce, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından üretilen yem bitkisi tohumluklarından 12 bin 500 kilogram Macar fiği tohumluğu ve yapılan demonstrasyon çalışmaları neticesinde ilimiz üreticileri tarafından verimi ve kalitesi kabul gören Ankara Tarla Bitkileri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün tescillemiş olduğu 50 ton TARM-92 arpa çeşidi tohumu yüzde 50 çiftçi katkısıyla temin edilerek ilimizde toplam 178 çiftçiye dağıtımını gerçekleştirdik."

Açıklamada, dağıtımı gerçekleştirilen 62 bin 500 kilogram tohumun il genelinde 3 bin dekar alana ekileceği ve bu sayede mera ve yaylalarda aşırı otlatmanın önüne geçilerek hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerin kaliteli ve kaba yem üretimine katkı sağlanacağı vurgulandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Tunceli CEO Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title