Haberler

Tüm-bel Sen Genel Başkanı Gaziantep'te

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-sen) Genel Başkanı Vicdan Baykara, Sanıldığının Aksine Toplu Sözleşme ve Grev Haklarına İlişkin Yasal Bir Engel Bulunmadığını Öne Sürdü.

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Genel Başkanı Vicdan Baykara, sanıldığının aksine toplu sözleşme ve grev haklarına ilişkin yasal bir engel bulunmadığını öne sürdü.

Gaziantep Balıklı Parkı'nda KESK'e bağlı sendika üyelerinin katıldığı basın açıklamasına katılan Baykara, toplu sözleşmeli, grevli, sendikal hak ve özgürlükler için kararlı ve onurlu mücadelelerine devam ettiklerini belirterek, "Uzun yıllardır sürdürdüğümüz mücadelenin meşruiyeti çerçevesinde, toplu iş sözleşmesi ve grev hakkımızı kullanacağız. Sanıldığının aksine, toplu sözleşme ve grev haklarımıza ilişkin yasal bir engel bulunmamaktadır. Bu temel Anayasal dayanağın yanı sıra Avrupa İnsan Hakları

Mahkemesi'nin (AİHM), sendikalarımızın başvuruları sonunda vardığı emsal nitelikteki kararlar da toplu sözleşme ve grev hakkımızı vurgulamaktadır'' dedi.

Bu kararlardan sonra kamu emekçilerinin toplu pazarlık ve grev hakkı ile ilgili tartışmaların kesin olarak bittiğini ileri süren Baykara, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mali, sosyal, siyasal haklarımızın korunmasının ve çalışma koşullarımızın iyileştirilmesinin yegane yolu, toplu sözleşme ve grev hakkımızın kullanılmasıdır. Fiili ve meşru mücadele anlayışımızla toplu iş sözleşmesi ve grev hakkımızı kullanacağız. Tüm emekçileri, eğitim, sağlık, sosyal güvenlik başta olmak üzere tüm alanlarda herkese eşit, ücretsiz, nitelikli ve ulaşılabilir kamu hizmeti ve insanca yaşanacak bir ücret için verdiğimiz mücadelede birlikte olmaya ve KESK'e bağlı sendikalarda örgütlenmeye

davet ediyoruz.''

(TB-OÇ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title