Haberler
BBC

Trump: Maduro ile Bir Araya Gelebilirim, Bütün Seçenekler Masada

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısına gittiği sırada gazetecilerin sorusunu yanıtlayan ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela Devlet Başkanı Maduro ile bir araya gelebileceğini, ancak.

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi toplantısına gittiği sırada sorulan bir soru üzerine Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile bir araya gelebileceğini söyledi. Trump, Venezuela ile ilgili olarak bütün seçeneklerin masada olduğunu uyarısını da sözlerine ekledi.

Başkanlığını yaptığı Güvenlik Konseyi toplantısı için gittiği Birleşmiş Milletler'in New York'taki genel merkezinde Trump, "Buna tabii ki açık olurum, isteyen herkes ile buluşurum. Venezuela'nın çaresine bakacağız, eğer buradaysa ve buluşmak istiyorsa, bu benim aklımda ve planlarımda yoktu ama insanlara yardımcı olabileceksem ben de bunun için varım" dedi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise, Trump- Maduro görüşmesinin planlar dahilinde olmadığı belirtildi.

Trump'ın sözleri, Venezuela'nın ABD'yi Maduro'ya karşı "askeri darbe düzenlemeye teşvik etmekle" suçlaması üzerine geldi.

Trump: Ordu isterse devirir

Bu haftanın başlarında Trump, Venezuela hükümetini baskıcı bir rejim olarak tanımlamış, Venezuela ordusunun istemesi takdirinde Maduro'yu kolaylıkla görevden alabileceğini söylemişti.

Bunun üzerine Venezuela Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yayımlayarak, "ABD'nin ülkelerine karşı askeri darbe teşvik etmeye yönelik sözlerini şiddetle reddediklerini" ifade etti.

Maduro, Trump ile yüz yüze görüşmek istediğini dile getirmiş, Beyaz Saray benzer bir talebi geçen yıl ancak böyle bir durumun Venezuela'nın demokrasiye geçmesi takdirinde gerçekleşebileceğini söyleyerek reddetmişti.

ABD aynı zamanda Maduro'nun eşi dahil olmak üzere yakın çevresine yönelik aldığı yeni yaptırım kararlarını Salı günü açıklamıştı.

Maduro Ağustos ayında bir insansız hava aracı saldırısının hedefi olmuştu.

Ulusal ordunun kuruluşunun 81'nci yılı etkinlikleri sırasında konuşma yaparken patlayıcı yüklü iki insansız hava aracı, Maduro'nun bulunduğu protokol sıralarının yanında infilak etmişti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne şikayet edildi

Öte yandan Arjantin, Şili, Kolombiya, Paraguay ve Peru gibi Latin Amerika ülkeleri ile Kanada, Venezuela'ya karşı harekete geçti.

Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne Venezuela'nın "insanlığa karşı işlediği suçlar ve muhalefeti bastırmak için şiddet kullandığına" yönelik iddiaların araştırılması için başvuruda bulunan ülkeler, bir ilke imza atmış oldu.

Merkezi Lahey'de bulunan mahkemeye ilk defa birtakım ülkeler, mahkeme üyesi bir başka ülkenin araştırılması için başvuruda bulunuyor.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Birleşmiş Milletler Donald Trump Venezuela Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title