Haberler

Trakya'da minibüsçüler destek bekliyor

Güncelleme:

Edirne'de minibüsle şehir içi taşımacılık yapan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nin (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, Kovid-19 salgını ve kısıtlamalar nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren minibüsçü esnafının destek beklediğini söyledi.

Edirne'de minibüsle şehir içi taşımacılık yapan Edirne Toplu Ulaşım Sistemi'nin (ETUS) Başkanı Hakan Giyik, Kovid-19 salgını ve kısıtlamalar nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren minibüsçü esnafının destek beklediğini söyledi.

Giyik, Kırklareli Ulaşım Kooperatifi Başkanı Ufuk Kan, Lüleburgaz Kent İçi Yolcu Erişimi Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Ersöz, Uzunköprü Santer Terminal Minibüsçüler Taşıyıcılar Kooperatifi Savaş ve minibüsçü esnafıyla kooperatifin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, sıkıntılı günler geçirdiklerini belirtti.

Tüm Trakya'da kısıtlamalar nedeniyle kooperatiflerin araç ve servis sayılarını düşürdüğünü anlatan Giyik, "İnanın şuanda araçlarımıza mazot koyamayacak durumdayız. Pandemi ilk başladığında yolcu sayımız günlük 70 binlerden 2 binlere düştü. Bu da 40-45 gün sürdü. Bu sürede ciddi zarar ettik. Daha sonrasında biraz düzelme oldu. Şuanda günde 6 ila 8 bin arasında yolcu taşıyoruz. Bunu yolcu ücretiyle çarptığımızda çok komik rakamlarla karşı karşıya kalıyoruz." dedi.

Giyik, araçların arıza, lastik, amortisman giderlerinin olduğunu, şoförlere maaş veremez duruma geldiklerini belirtti.

Sektörün tıkanma aşamasında olduğunu anlatan Giyik, "Bizim kooperatifimiz 10 ayda yaklaşık 12 milyon lira gibi bir zararla karşı karşıya. Kardan zararı katmıyorum. Sadece ödeyemediklerimizden bahsediyorum. Bu sürecin mayıs ayına kadar bu şekilde devam edeceği öngörülüyor. Biz mayıs ayına kadar dayanamayız diye düşünüyoruz ve Cumhurbaşkanımızdan taşıma kooperatiflerini göz önüne alarak bir paket açıklamasını bekleyeceğiz." diye konuştu.

Giyik, bu süreçte kendilerine sağlanacak ÖTV'siz yakıt imkanının çalışmalarına yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Edirne'de 265 çalışanla ciddi bir istihdam yarattıklarını belirten Giyik, şunları kaydetti:

"470-480 kişilik bir aileyiz. Devletin istediği her şeyi yapıyoruz. Devletimiz de şu günlerde bize bir el uzatsın. Bizim çok büyük desteklerde gözümüz yok. Ayakta durabilmemiz için, halkımızı mağdur etmememiz için, çalışabilmemiz için bize el uzatsın. Yarın ETUS çalışmazsa dünkü veriye (yolcu sayısı) göre 8 bin 500 vatandaşımız mağdur olacak. Bu şartlarda çalışma şansımız yok. Şoför de haklı, mal sahibi de haklı, usta da haklı. Herkes bir beklenti içinde. Kontak kapatmaya çok cesaretli değiliz belki ama inanın araçlarımız yolda kalacak, mazot parasını ödeyemiyoruz şuanda."

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Lüleburgaz Kırklareli Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title