Haberler

Trabzonspor, 'Maç Çevirmeyi' Seviyor

Kayseri Erciyesspor'u Zorlanmasına Rağmen Karşılaşmanın Son Bölümünde Bulduğu Gollerle 3 - 1 Mağlup Eden Trabzonspor' da, Zirveye, Yolunda Yara Almadan İlerlemenin Mutluluğu Yaşanıyor. Teknik Direktör Ziya Doğan, Mağlup Durumdan Maç Kazanmanın Zorluğuna Dikkat Çekerek Oyuncularını Tebrik Ederken,...

Kayseri Erciyesspor`u zorlanmasına rağmen karşılaşmanın son bölümünde bulduğu gollerle 3 - 1 mağlup eden Trabzonspor` da, zirveye, yolunda yara almadan ilerlemenin mutluluğu yaşanıyor. Teknik Direktör Ziya Doğan, mağlup durumdan maç kazanmanın zorluğuna dikkat çekerek oyuncularını tebrik ederken, bordo - mavililer Kayseri Erciyesspor karşılaşmasıyla bu sezon 6` ıncı kez ilk golü yedikleri karşılaşmadan yenilmeden ayrıldılar.

İLK GOL SENDROMU

Trabzonspor` da bu sezon adeta bir ilk golü yeme sendromu yaşanıyor. Avrupa Kupaları ve Süper Lig` de oynadığı 13 karşılaşmanın 6` sında ilk golü yemesine rağmen sahadan beraberlik veya galibiyetle ayrılmasını bilen Trabzonspor için karşılaşmaların ilk 30 dakikalık bölümü büyük önem taşıyor. Bu bölümde genellikle kontrataklardan yediği gollerle karşılaşmalara adeta yenik durumda başlayan bordo - mavililer, daha sonra galip duruma gelebilmek için büyük efor sarfediyor.

Trabzonspor, ilk golü yediği karşılaşmaları lehine çevirmeye UEFA Kupası 2. Ön Eleme Turu` nda deplasmanda oynadığı Apoel karşılaşmasıyla başladı. Kıbrıs` taki karşılaşmanın henüz 2. dakikasında 1 - 0 geriye düşen bordo - mavililer son dakikada Yattara` nın frikiği ile karşılaşmadan 1 - 1` lik beralerlikle ayrıldı.

LİGDE DE DEVAM ETTİ

Trabzonspor` un Apoel maçının ardından, puanla ayrıldığı maçlarda ilk golü yeme alışkanlığı ligde de devam etti. 2. haftada Avni Aker` de oynanan Vestel Manisa maçının 10. dakikasında Meduna` nın golüyle yenik duruma düşen bordo - mavililer 32` de Umut` la golü buldu ve karşılaşma 1 - 1 berabere sonuçlandı. 5. haftada İnönü` de Beşiktaş karşısında 23. dakikada Burak` un golüyle yenik duruma düşen Trabzonspor, daha sonra Ersen` in 2 ve Ömer Rıza` nın golleriyle skoru 3 - 1` e taşıdı, Bobo` nun golüyle karşılaşma 3 - 2 sona erdi. Beşiktaş maçının ardından Avni Aker` de Osasuna ile oynayan bordo - mavililer, 21` de Rocha ve 53` te Gomez` in golleriyle yenik duruma düşmelerine rağmen, Gökdeniz ve Umut` la 2 - 2` lik beraberliği kurtardılar. 6. haftada Avni Aker` de Konyaspor` la karşılaşan Trabzonspor bu kez 6. dakikada Da Silva` nın golüyle yenik duruma düştü, 28` de Ersen Martin` in bulduğu golle 1 - 1` lik skorla yine 1 puanı hanesine yazdırdı. Bordo - mavililer, 9. haftada ise Kayseri Erciyes karşısında 10. dakikada Lazarov` un golüyle yenik duruma düşmelerine rağmen Çağdaş, Ersen ve Umut` la 3 - 1 galip gelerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

DOĞAN` IN TAKTİĞİ ŞAŞTI

Kayseri Erciyesspor` un teknik direktörlüğüne milli maç arasında getirilen ve Trabzonspor` a karşı takımının başında ilk kez sahaya çıkan Werner Lorant, uyguladığı taktikle Ziya Doğan` ın hesaplarını da altüst etti. Hafta içinde Kayserispor` un kapalı savunma yapacağını tahmin ettiklerini ve çalışmalarını ona göre yoğunlaştırdıklarını belirten Ziya Doğan, kapalı savunma yaptırmasıyla ünlü Lorant` ın dünkü maçtaki taktiğiyle adeta şaşkınlığa uğradı. Kayseri Erciyesspor` un atak futbolu karşısında 20. dakikada Hasan - Ferhat değişikliğiyle oyun sistemini değiştiren başarılı teknik adam, karşılaşmadan sonra yaptığı açıklamada, ¨Biz kapanacaklarını düşünerek ofansif ağırlıklı bir kadroyla karşılarına çıktık. Ama hesaplarımız tutmadı. Orta sahada baskı oluşturamayınca bu durum oyunumuz etkiledi. Orta sahadaki dengeyi Ferhat` ı oyuna koyduktan sonra bulduk¨ dedi. Doğan, aryıca 1 - 0 yenik durumdan maçı çevirmenin kolay bir olay olmadığın da vurgulayarak, ¨Bu nedenle özellikle ikinci yarıda sahaya istediğimiz oyun ve mücadeleyi koyan oyuncularımı tebrik ediyorum¨ dedi.

SAYİTOĞLU: ¨YİNE ERKEN GOL¨

Trabzonspor`un erken gol yeme alışkanlığı yönetimi de rahatsız etti. Trabzonspor Asbaşkanı Haşim Sayitoğlu, her zamanki gibi erken yedikleri bir golün motivasyonlarını bozduğuna dikkat çekerek, ¨Bu durum oyun düzenimize ve oyun kurgumuza yansıdı, dolayısıyla toparlanmamız biraz zor oldu. Havanın yağışlı, zeminin ağır olması koşulları zorlaştırdı. İki takımın da gol pozisyonları vardı ancak golleri bulan taraf biz olduk. Oyuncularımızı ve teknik ekibi mücadeleden dolayı kutluyorum¨ diye konuştu. Sayitoğlu, mağlup duruma düşmelerine rağmen sonuçta galip gelmelerinin sevindirici olduğunu ifade ederek, ¨Eğer bunu başarabiliyorsak, bir yerlere gelmişiz demektir¨ dedi.

YÖNETİM İFTARDA BULUŞTU

Trabzonspor Yönetim Kurulu, dün akşamki maçın ardından iftar yemeğinde bir araya geldi. Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Baturoğlu` nun Sürmene ilçesinde verdiği iftar yemeğine Başkan Nuri Albayrak, Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ve birçok yönetici katıldı. Kayseri Erciyesspor maçının ağırlıklı olarak tartışıldığı iftar yemeğinde yöneticilerin eşleri de hazır bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title