Haberler

Trabzonspor, Hedefinin Uzağında Kaldı

Güncelleme:

Spor Toto Süper Ligde dün deplasmanda Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin ilk 16 haftalık bölümünde şampiyonluk hedefinin uzağında kaldı.

SELÇUK KILIÇ - Spor Toto Süper Lig'de dün deplasmanda Balıkesirspor ile 2-2 berabere kalan Trabzonspor, ligin ilk 16 haftalık bölümünde şampiyonluk hedefinin uzağında kaldı.

Kadrosuna 22 oyuncu katarak sezona şampiyonluk hedefiyle başlayan bordo-mavililer, ilk 16 haftalık bölümde 5 galibiyet, 8 beraberlik ve 3 mağlubiyetle 23 puan topladı.

Karadeniz ekibi, lider Fenerbahçe'nin 13 puan gerisinde ligde 6. sırada yer alarak zirve yarışında geriye düştü.

Geçen sezon aynı dönemde ligde 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 24 puan toplayan Karadeniz ekibi, bu sezon 1 puanla önceki sezonun gerisinde kaldı. Bordo-mavililer, 2012-2013 sezonunun ilk 16 haftasını da 23 puanla tamamlamıştı.

-Halilhodzic ve Yanal görev yaptı

Trabzonspor'da ilk 16 haftalık bölümde Boşnak çalıştırıcı Vahid Halilhodzic ve Ersun Yanal olmak üzere 2 teknik adam görev yaptı.

Karadeniz ekibinde ligin 8'inci haftasındaki Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere biten karşılaşmanın ardından teknik direktör Vahid Halilhodzic'in görevine son verildi. Bordo-mavililer Halilhodzic ile ilk 8 haftayı 1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 9 puan toplayarak 12. sırada kapattı.

Daha sonra Torku Konyaspor maçına yardımcı antrenör Jack Boennevay ile çıkan bordo-mavililer, bu karşılaşmadan galibiyetle ayrıldı. Bu maçın ardından göreve gelen Ersun Yanal ile Karadeniz ekibi, 7 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 11 puan topladı.

-İç ve dış saha başarısı

Trabzonspor, iç sahada deplasman maçlarından daha fazla puan topladı.

Bordo-mavililer, iç sahada 8 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 15 puan, dış sahada ise 8 maçta 1 galibiyet, 5 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 8 puan elde etti.

-Avrupa'da gruplara kaldı

Ligde istediği başarıyı yakalayamayan Trabzonspor, Avrupa'da ise başarılı bir performans ortaya koydu.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya'nın Rostov takımını sahasında 2-0 yenip deplasmanda 0-0 berabere kalan bordo-mavililer, tarihinde ikinci kez gruplara kalma başarısı göstererek L Grubu'nda Polonya'nın Legia Varşova, Belçika'nın Lokeren ve Ukrayna'nın Metalist Kharkiv takımlarıyla eşleşti.

Bordo-mavililer, L Grubu'nu topladığı 10 puanla Legia Varşova takımının ardından ikinci sırada tamamladığı gruptan çıkmayı başardı. Bordo-mavililer, ikinci turda da İtalya'nın Napoli ekibiyle eşleşti.

-Ziraat Türkiye Kupası'nda lider

Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Akhisar Belediyespor, Manisaspor ve Keçiörengücü ile B Grubu'nda yer aldı.

Karadeniz ekibi, ilk 4 maç sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ile 8 puan toplayarak grupta liderlik koltuğunda oturuyor.

-Toplam 28 maç oynadı

Trabzonspor, ligin ilk bölümünde 28 karşılaşma oynadı.

Bordo-mavililer, Spor Toto Süper Lig, Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'ndeki bu maçlarda 11 galibiyet, 12 beraberlik, 5 mağlubiyet aldı. - Trabzon

Kaynak: AA / Spor

Balıkesirspor Trabzonspor Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title