Haberler

Trabzonspor Başkan Yardımcısı Hacıosmanoğlu: Kimse Türk Futbolunu Düşünmüyor

Trabzonspor Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği' Nin Son Toplantısıyla Başlayan Tartışmaların Türk Futboluna Yarar Değil Zarar Getirdiğini İfade Ederek, "Özhan Canaydın' In Hangi Mantıkla Düşündüğünü, Bir Ay Önce Verdiği Kararın Ardından Kendisini Niye Tekzip Ettiğini Anlamış Değiliz.

Trabzon spor Başkan Yardımcısı İbrahim Hacıosmanoğlu, Kulüpler Birliği' nin son toplantısıyla başlayan tartışmaların Türk futboluna yarar değil zarar getirdiğini ifade ederek, "Özhan Canaydın' ın hangi mantıkla düşündüğünü, bir ay önce verdiği kararın ardından kendisini niye tekzip ettiğini anlamış değiliz. Kimsenin Türk futbolunu düşündüğü yok. Herkes kendini düşünüyor, kendi egosunu tatmin etmeye çalışıyor" dedi.

Cemal Aydın' ın açıklamalarına Özhan Canaydın' ın verdiği cevabın kendisine yönelik olmadığını ifade eden İbrahim Hacıosmanoğlu, "Bu konuları çok konuşup sulandırmak istemiyorum. Ben gerçekleri konuşuyorum. Biz orada yaşanan gerçekleri kamuoyunun bilgisine sunmuştuk. Eğer orada yaşananları kamuoyuna yanlış beyanlarla aktarmaya devam ederlerse, biz de daha ayrıntılı anlatırız ve o konuşanlar konuştuklarının altında kalırlar. İlerleyen günlerde bu konuyu tekrar kaşıyan olursa konuşanlara gereken cevapları veririz. Ama tekrar tekrar aynı konuları konuşmanın spor kamuoyuna bir fayda sağlayacağını düşünmüyorum" dedi.

CANAYDIN'IN MANTIĞINI ANLAYAMADIK

Birliği Başkanı Özhan Canaydın' ın son toplantıdaki tavrını anlamakta zorluk çektiklerini yineleyen İbrahim Hacıosmanoğlu, "Özhan Canaydın' ın hangi düşünceyle hareket ettiğini de anlamış değiliz şu ana kadar. İlla ki seçim olmasından yana karar çıkmasını savundu. Bir ay önce vermiş olduğu kararı, kendini orada tekzip edercesine değiştirme arzusu içindeydi. Ama görünen şu ki bu ortam Türk futboluna fayda değil, zarar getirecek. Bu sürecin sağlıklı şekilde geçmeyeceği, çatışmanın devam edeceği sonucu çıkıyor. Çatışmanın devam ettiği bir ortamda kimse futbolun güzel yarınlara gideceğini düşünemez her halde" dedi.

İLETİŞİM ŞART

İbrahim Hacıosmanoğlu, Türk futbolunu iletişim ve uzlaşı ortamı sağlayarak güzel yarınlara taşıyabileceklerinin altını çizerek, "Siz kutuplaşmaya giderseniz, 'Bu benim federasyonum değil' mantığıyla devam ederseniz, federasyon başkanı da değişse aynı şey yine olacak. Bir önceki Ulusoy Federasyonu değiştiği zaman da aynı insanlar aynı tarzda federasyon seçtiler. Federasyon başkanı kendi iradesi ve kendi gücüyle seçilmediği için, onu seçen insanlar istediği gibi kullandı ve biliyorsunuz ki Türk futbolu o dönemde uluslararası arenada, sportif ve ahlaki anlamda dibe vurdu. Aynı insanlar, Haluk Ulusoy seçildiği günden beri de, rahat ve düzgün çalışması için değil, tam aksine, bu kaosun yaratılması için gayret içine girdiler. Seçildiği günden bu yana tartışılan bir federasyonun bu şekilde hizmet vermesi bile büyük başarıdır. Seçildiği zaman kurumlara saygı duymazsanız, her gün yıpratmaya kalkarsanız onlar da kendi içinde dirayetli yönetimler gösteremezler. Onları güçlü kılmak lazım" dedi.

Hacıosmanoğlu, ismi ortaya atılan adayları da değerlendirerek, "Adaylara bakın, ismi zikredilen insanların hiçbiri futbolun temelinden gelip kendi iradesiyle aday olma değil, yine aynı insanların aday gösterme sürdeciyle Federasyon Başkanı olacaklar. Bunun da bu toplumdan çok saygı göreceğine inanmıyorum. Onun için uzlaşı ve iletişimin had safhada ihtiyaç olduğunu söylüyorum" dedi.

İbrahim Hacıosmanoğlu, "Biz orada Mali Genel Kurul' da bu konunun görüşülmesi için tevsiye kararı almış olsaydık, Federasyon da buna uyacaktı. Dolayısıyla aday olanlar da Haziran' a kadar projeleriyle çıkacaktı ortaya, kendilerini anlatacaktı. Ben birilerinin aday yaptığı kişinin değil, futbolun içinden gelen ve geniş kitleleri kucaklayabilen, o iradeye sahip olan adayın kendiliğinden çıkarak Federaesyon Başkanı olması durumunda futbolun önünün açılacağını düşünüyorum. Birilerinin organizasyonuyla, o organizasyonun başına bir aktör koymayla hiçbir şey farklı olmaz. Anlayan anlıyor mu?. Anlamıyor. Herkes diyor ki, benim istediğim olsun. Kimseniun Türk futbolunu düşündüğü yok. Herkes kendini düşünüyor. Kendi egosunu tatmin etmenin peşinde. Ama bu böyle olduğu sürece futbolun yarınlarının iyi olması mümkün değil. Herkesin arzuladığı gibi bir ortamın sağlanmayacağını herkesin bilmesi lazım" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title