Haberler

Trabzon: Bakan Yıldırım Trabzon'da

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3 Yıllık İktidarları Döneminde Havacılıkta Kaydedilen Gelişmeler Sonucu Önceleri İş Bulamayan Pilotların Havada Transfer Edildiğini, Rekabete Bağlı Olarak Sektörde Ortaya Çıkan Bazı Olumsuzluklara Karşı da Gerekli Tedbirlerin Alındığını Kaydetti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3 yıllık iktidarları döneminde havacılıkta kaydedilen gelişmeler sonucu önceleri iş bulamayan pilotların havada transfer edildiğini, rekabete bağlı olarak sektörde ortaya çıkan bazı olumsuzluklara karşı da gerekli tedbirlerin alındığını kaydetti.

Trabzon Havalimanı yeni terminal binası ve otopark inşaatının temeli, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla düzenlenen törenle atıldı. Törende konuşan Bakan Yıldırım, iktidarları döneminde başta sivil havacılıkta olmak üzere havacılık alanında devrim sayılabilecek gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Ülkede sivil ve askeri amaçlı 70'e yakın havaalanının bulunduğuna ve bunların, ancak 20'nin altındaki kısmının kullanılabilir halde olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldırım, geri kalan havaalanlarının büyük bir kısmının atıl vaziyette olduğunu söyledi. Bakan Yıldırım, büyük kamu kaynakları harcanarak yapılan bu havaalanlarının atıl bir şekilde durmasının akıl izan sahibi insanların kabul edebileceği bir şey olmadığını kaydederek 2003 yılında bakanlığının sivil havacılık alanında bir devrime imza atarak sivil havacılığın önündeki engelleri kaldıran düzenlemeler gerçekleştirdiğini hatırlattı. Dünyada havacılıktaki büyüme oranının yüzde 5'ler seviyesinde seyrederken bu oranın Türkiye'de son 3 yılda iç hatlarda yüzde 140, dış hatlarda ise yüzde 35 oranında olduğuna işaret eden Bakan Yıldırım, bu artışın en önemli sebebinin ise 2003 yılında yapılan ve sivil havacılığın önündeki engellerin kaldırıldığı düzenlemeler olduğunu vurguladı. Bu gelişmelerin havacılıkta yetişmiş insan gücüne olan ihtiyacı artırdığını da belirten Yıldırım, "Bir zamanlar pilotlarımıza iş bulamazken artık pilotlar havada transfer edilir. Firmalar birbirinden eleman ayartmak için bir yarışa girdi. Tabii bunu kabul etmiyoruz. Büyümeye bağlı oluşan rekabette ortaya çıkabilecek her türlü olumsuzluğa karşı gerekli tedbirleri alıyoruz" dedi.

Bu gelişmeler karşısında havaalanlarının yetersiz kalması sonucu kamu kaynakları ve özel sektör ortaklığıyla yeni yatırımlar gerçekleştirildiğini vurgulayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Trabzon Havalimanı'ndaki yatırımın da bunun bir işareti olduğunu söyledi. Trabzon Havalimanı'nın Türkiye'nin en önemli havalimanlarından biri olduğunu kaydeden Bakan Yıldırım, "Trabzon'da 2001-2002 yılı itibarıyla iç ve dış hatlarda olmak üzere toplam 5 bin olan uçuş sayısı, 2005 yılında 11 bin 500'e, 2006 yılının ilk 6 ayında ise 6 bin 500'e ulaşmıştır. Bu dikkat çekici artış yolcu sayısında da yaşanmıştır. 2002 yılında toplam 400 bin olan yolcu sayısı, 2,5 kat artış kaydederek 2005 yılında 1 milyon 100 bine ulaşmıştır. 2006 yılının ilk 6 ayında ise 700 bin kişi olan yolcu sayısının, yıl sonunda 1 milyon 400 bine ulaşması beklenmektedir. Böylesine yoğun bir trafiğin yaşandığı bir ile böylesine bir yatırım gerekliydi" diye konuştu.

Trabzon Havalimanı iç hatlar yeni terminal binası ve otopark inşaatının Kasım 2007'de tamamlanmasının planlandığını belirten Bakan Yıldırım, inşaatı yapan firmanın kendisine bu tesisi Haziran 2007'de tamamlamak konusunda söz verdiğini söyledi. Bakan Yıldırım, ayrıca Trabzon Havalimanı'na, mevcut yoğunluğunu giderecek ikinci bir pist yapılması müjdesini de verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Trabzon Havalimanı iç hatlar yeni terminal binası ve otopark inşaatının temeli, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Mahmut Tekin tarafından birlikte atıldı.

Projesini Armaris Mimarlık Ltd. Şti.'nin çizdiği Trabzon Havalimanı yeni terminal binası ve otopark inşaatı, Ermit-Yapı-Tek tarafından yapılıyor. Yıllık 1.5 milyon yolcu kapasitesi olacak olan yeni iç hatlar terminali yaklaşık 22.6 milyon YTL'ye mal olacak. 14 bin 35 metrekarelik alana inşa edilecek terminalde pasaport ve check-in kontuarlarının yanı sıra kafeterya, restoran gibi ticari işletmelerde bulunacak. Tesisin Kasım 2007'de tamamlanarak hizmete girmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title