Haberler

Tokat: Türk Sağlık-sen Genel Başkanı Kahveci Tokat'ta

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, terörle mücadelenin demokratik kurallar içerisinde olmayacağını öne sürdü.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, terörle mücadelenin demokratik kurallar içerisinde olmayacağını öne sürdü.

Tokat'ta sendika binasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Önder Kahveci, toplu görüşme döneminde tüm çalışanları 26 Ağustos 2006 tarihinde yapılacak olan "Ankara Mitingi"ne davet etti. Kahveci, enflasyon oranına göre kamu çalışanlarının hükümetten alacağı olduğunu ve alacakların telafi edilmesi gerektiğini söyledi. Kahveci, "Görülüyor ki sene sonu itibariyle hedeflenen enflasyon yüzde 5 olması öngörülürken yüzde 10'un üzerine çıkıyor. Şuanda Temmuz ayı enflasyon oranı yüzde 11.7'dir. Yani şuan itibariyle kamu çalışanlarının hükümetten 6.7 oranında alacakları vardır. İlk önce bu alacaklar telafi edilmeli, kamu çalışmalarının reel kayıpları giderilmeli. Sendika tazminatları belirgin bir şekilde artırılmalıdır. 631 sayılı kanun hükmündeki kararnameden kaynaklanan, şimdiye kadar daire başkanı ve üst görevlilere verilen görev tazminatları bu yıl itibariyle de daire başkanı ve altındaki çalışanlara ödenmelidir. Ondan sonra 2007 yılının rahatlıkla konuşabilelim" dedi.

Kahveci, hükümetten 2007 yılı için yüzdelik artış istemediklerini ifade ederek, "İstediğimiz şeyler çok uçuk kaçık şeyler değil. Biz yüzdelik artış istemiyoruz. Biz bir kişinin ayın birinden otuzuna kadar insanca yaşayabileceği, hayatını idare ettirebileceği bir ücret istiyoruz. Bir kişinin bir ayda geçineceği yoksulluk sınırıdır. Yani bin 150 YTL'dir. Bunlar hiç de karşılanmayacak rakamlar değildir" diye konuştu.

Son günlerde yaşanan terör olaylarıyla ilgili basın mensuplarının sorularına cevap veren Kahveci, terörle mücadelenin demokratik kurallar içerisinde olmayacağını kaydetti. Kahveci, "Karşınızda bir bölücü terör örgütü var. Bu ülkeyi bölmek için çocuğu, yaşlıyı ve ihtiyarı katlediyor. Siz, (biz demokratik kurallar içerisinde insan haklarına riayet ederek mücadele edeceğiz) diyorsunuz. Yok böyle bir şey. İşte İsrail '2 askeri kaçırıldı' diye Ortadoğu'yu kana buladı. Bu ülkeyi idare edenler bu konuda gerekli hassasiyeti ve duruşu ortaya koymalıdır. Efendim Amerika'dan izin alacakmışız. Biz daha önce Irak'ın içerisine 70-80 kilometre defalarca girdik. Sınır ötesi operasyonlar yapıldı. Tabi bu kararı verecek terörle mücadeleyi, terörün anlayacağı dilden yapacak ve iradeyi ortaya koyacak siyasettir, hükümettir, sayın başbakandır" şeklinde konuştu.

Kahveci'nin açıklamaları sonrası toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title