Haberler

Tiskon 2007 Kongre ve Sergisi

Makina Mühendisleri Odası (Mmo) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, Tıbbi Cihazlar İmalat Sanayisinin Dünya Genelinde 184 Milyar Euroluk Bir İşlem Hacmine Sahip Olduğunu Belirterek, Bu Nedenle Büyük Önem Taşıyan 2. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi'ne (Tiskon 2007) Bu Yıl Türk Cumhuriyetlerinden ve Bosna-hersek'ten Büyük Katılım Olmasını Beklediklerini Söyledi.

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan, tıbbi cihazlar imalat sanayisinin dünya genelinde 184 milyar euroluk bir işlem hacmine sahip olduğunu belirterek, bu nedenle büyük önem taşıyan 2. Ulusal Tıbbi Cihazlar İmalatı Sanayi Kongre ve Sergisi'ne (TİSKON 2007) bu yıl Türk cumhuriyetlerinden ve Bosna-Hersek'ten büyük katılım olmasını beklediklerini söyledi.

Teknolojideki hızlı değişim ve AR-GE faaliyetlerinin, tıbbi cihaz sektörünün dünyanın en hızlı büyüyen sektörlerinden biri haline getirdiğini vurgulayan Kadir Gürkan, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre dünya tıbbi cihaz sektöründe yaklaşık 500 bin farklı çeşit tıbbi cihaz bulunduğunu kaydetti. Dünya genelinde 184 milyar euroluk bir işlem hacmine sahip sektörün liderliğini yüzde 40 pay ile ABD, yüzde 30 payı ile Avrupa Birliği (AB) ve yüzde 11 pay ile Japonya'nın oluşturduğunu ifade eden Gürkan, AB'ye üye ülkelerinde sektörde sırasıyla Almayan, Fransa, İtalya ve İngiltere'nin öne çıktığını dile getirdi. Gürkan, "AB'nin sanayisinde yüzde 1.1'lik paya sahip olan sektör, birlik içersinde en çok katma değer oluşturan sektör olma özelliğini taşımaktadır. Ülkemizde de yeni yeni yapılanmaya başlayan sektörde yaptığımız envarter çalışmalarında cerrahi aletler imalatında Samsun'da kümelenmenin oluştuğu, İstanbul, Ankara, Gaziantep ve Adana illerinde de genel olarak tıbbi cihaz sektörü kümelenmesinin var olduğu tespit edilmiştir" dedi.

19-20 Ekim 2007 tarihlerinde yapılacak olan TİSKON 2007 Kongre ve Sergisi'nin sektörün sorunlarının tartışılacağını işaret eden Gürkan, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan, Türkmenistan ve Bosna-Hersek'ten büyük katılım olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

(İG-SA)

16.10.2007 18:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title