Haberler

THY, Star Allıance'a Katıldı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Türkiye'nin Havacılık Sektörü İçin Biçilen Bazı Hedefler Vardı. Türkiye Deniyordu 2012 Yılında Şu Şu Noktalara Gelecek.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Türkiye'nin havacılık sektörü için biçilen bazı hedefler vardı. Türkiye deniyordu 2012 yılında şu şu noktalara gelecek. Şimdi bu politikalar sayesinde Türkiye artık o noktalara 2005'te 2006'da geldi. Demek ki 2012'de çok daha ileri noktalara gelecek" dedi. Bakan Unakıtan, Türk Hava Yolları (THY) ile dünyanın en büyük hava yolu ittifakı Star Alliance arasında THY'nin Star Alliance'a katılımını öngören mutabakat protokolünün imza törenine katıldı.

Unakıtan, burada yaptığı konuşmada, globalleşen dünya içinde birlikteliklerin önemine değinerek, bunu en iyi başaran sektörün havacılık sektörü olduğunu kaydetti. Dünyada hiç kimsenin, hiçbir şirketin kendi başına yaşayamayacağını belirten Unakıtan, birleşme, kaynaşma olunca daha iyisini sunabilmek, küresel dünyanın gerekliliklerini yerine getirebilmek için bu tür anlaşmaların şart olduğunu vurguladı. Artık Türkiye'de havacılık sektöründe özel sektörün hakim olduğunu vurgulayan Unakıtan, ülkede serbest piyasa ekonomisinin hakim olduğunu ifade etti. Unakıtan, bunun serbest rekabeti de beraberinde getirdiğini, rekabet olunca ilerleme ve gelişmenin meydana geldiğini belirterek, rekabetin olmadığı yerde kati surette gelişme yaşanamadığını söyledi. Unakıtan, şöyle konuştu: "Türkiye'nin havacılık sektörü için biçilen bazı hedefler vardı. Türkiye deniyordu 2012 yılında şu şu noktalara gelecek. Şimdi bu politikalar sayesinde Türkiye artık o noktalara 2005'te 2006'da geldi. Demek ki 2012'de çok daha ileri noktalara gelecek. Ben geldiğimde 65 uçaktan 12'si bakımdaydı. Şimdi 100 uçağı geçti, 105 uçak oldu. Bu daha da artacak."

Türk Hava Yollarının (THY), en büyük global havayolu ittifakı Star Alliance'a katılımını öngören mutabakat protokolü İstanbul'da imzalandı. Protokol kapsamında THY yolcularına daha geniş uçuş ağı, özel yolcu programları ve ittifakın özel ücret kampanyalarından faydalanma imkanı sunulacak. Taraflar arasında imzalanan mutabakat protokolüyle ilk önemli adımı atılan üyelik sürecinin tamamlanmasıyla THY, Star Alliance'ın 21'inci üye kuruluşu haline gelecek. THY ile Star Alliance arasında, THY'nin Star Alliance katılımını öngören mutabakat protokolü, THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil, Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht tarafından imzalandı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil burada yaptığı konuşmada, THY'nin son yıllardaki performansıyla dünya havacılık sektöründeki pazar payını yüzde 0,59'dan yüzde 1,1'e çıkardığına dikkat çeken Kotil, 2006 yılının ilk dokuz ayında Avrupa'nın en fazla büyüyen taşıyıcısı olduklarını ifade etti.

Kotil, genç ve modern filosuyla, filo bakımından dünyanın en büyük 27'nci havayolu şirketi olduklarını belirterek, "Star Alliance üyeliği ile THY, müşterilerine çok büyük avantajlar sağlayacak. İttifakla birlikte yolcularına daha geniş uçuş ağı, özel yolcu programları, dünyanın dört bir yanındaki lounge'lardan yararlanma ve ittifakın özel ücret hizmetlerinden faydalanma fırsatı sunacak" dedi.

Star Alliance Üst Yöneticisi (CEO) Jaan Albrecht, Birlik hakkında katılımcılara bilgi vererek, THY'nin ittifaka katılmasının oldukça önemli bir adım olduğunu söyledi. Albrecht, THY'nin katılımıyla yolcularına daha çok sayıda uçuş seçeneği yaratırken, uçuş noktalarının sayısını artıracaklarını belirterek, "Bu birliktelikle ittifakımız, Asya ile Avrupa arasında tarihi bir köprü konumuna sahip noktaları birbirine bağlayan tek havayolu ağı olacak" dedi. THY'nin gruba kolayca uyum sağlayacağını dile getiren Albrecht, "Star Alliance olarak THY'yi yükselen bir yıldız olarak görüyoruz ve grubumuza mükemmel şekilde uyum sağlayacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin de yaptığı konuşmada, Star Alliance'a katılımın 73 yıllık THY tarihindeki en önemli adımlardan biri olduğunu söyledi. Karlıtekin, "Filosundaki uçaklara yenilerini ekleyecek olan THY, 2007 yılında ülkemizi dünyada temsil edecek en önemli marka konumuna gelecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından protokol, THY Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Candan Karlıtekin, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Star Alliance CEO'su Jaan Albrecht tarafından imzalandı. Star Alliance'ın yenilenen WEB sitesi de, sembolik olarak açıldı. Daha sonra Karlıtekin, Albrecht'e bir eşi daha bulunmayan çini bir vazo hediye etti. Verilen bilgiye göre, Star Alliance ve THY arasında gerçekleştirilen tam entegrasyon ve katılım sürecinin yaklaşık 16 ay içinde tamamlanması bekleniyor. Avrupa, Amerika, Asya ve Afrika kıtalarında 131 noktaya uçuş yapan THY, Star Alliance ittifakına katılım ile birlikte yolcularına 162 ülkede, 927 havalimanına günde 17 bin 500'den fazla uçuş imkanı sağlayacak. Bu birliktelikle Avrupa ve Asya arasında bir köprü vazifesi görecek olan Türk Hava Yolları'nın merkezi olan İstanbul, bir hub (bağlantı merkezi) konumuna gelecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title