Haberler

THY'den Sonra Telekom'da da Grev Sinyali

Toplu Sözleşme Görüşmelerinden Sonuç Alamayan Haber-iş Sendikası Üyeleri, Gayrettepe Telekom Müdürlüğü Önünde Toplandı. Grup Sloganlar Atarak Protesto Gösterisinde Bulunurken, Haber-iş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, "Bize Önerilen Zammın Toplamı Cem Yılmaz'a Ödenen Reklam Ücretinin Yarısı Bile Değil" Dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alamayan Haber-İş Sendikası üyeleri, Gayrettepe Telekom Müdürlüğü önünde toplandı. Grup sloganlar atarak protesto gösterisinde bulunurken, Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu, "Bize önerilen zammın toplamı Cem Yılmaz'a ödenen reklam ücretinin yarısı bile değil" dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınmayınca Türkiye Haber-İş Sendikası eylemde bulundu. Gayrettepe Telekom Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 200 sendikalı, "Cem Yılmaz gelecek, menhora girecek" şeklinde sloganlar attı. Eylemde, çalışanlara yapılan toplam zammın Cem Yılmaz'a ödenen reklam ücretinin yarısı dahi olmadığını iddia edilirken, toplu iş sözleşmesi teklifindeki 28 madde üzerinde mutabakata varılamadığı belirtildi.

Gruba Harb-İş ve Hava-İş Sendikası'ndan destek geldi. "İş, ekmek, özgürlük" ve "Örgütlü gücümüzle geleceğimize sahip çıkacağız" yazılı pankartların açıldığı eylemde grup adına Haber-İş 1 No'lu Şube Başkanı Levent Dokuyucu bir açıklama yaptı. Toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç çıkmadığını ifade eden Dokuyucu, "7. Dönem toplu iş sözleşmesi teklifimiz iletildikten sonra işverenle 7 kez bir araya geldik. Bu görüşmelerde 86 madde üzerinde mutabakat sağlandı. 28 madde üzerinde ise mutabakata varılamadı.

Hiçbir zaman teklifimizde şirketi zora sokacak taleplerde bulunmadık" dedi.

Sorunları masa başında çözme taraftarı olduklarını belirten Dokuyucu, işverenin kendilerini yüzde 4 oranında zam teklif ettiğini ifade etti. Dokuyucu, "Bize önerilen zammın toplamı Cem Yılmaz'a ödenen reklam ücretinin yarısı bile değil" diyince grup "Cem Yılmaz gelecek menhora girecek" şeklinde sloganlar attı.

Mutabakata varılamayan maddelerin genel olarak ücret ve sosyal yardımlar ile toplu sözleşmenin kapsamı, hizmetlerin alt işverene gördürülmesi ve işçiliğe geçen emekli sandığına tabi personelin bu hizmetlerin kıdem tazminatı ile birlikte diğer özlük haklarının değerlendirilmesi ile ilgili olduğunu söyleyen Dokuyucu, olumlu bir sonuca varılamaması durumunda eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

Dokuyucu, "Telekom işçilerinin taleplerine karşılık verilmemesi halinde greve gidilecek, greve gidilirse telafisi mümkün olmayan sonuçlara katlanılır" diye konuştu.

(CİN-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title