Haberler

Tff'den 'Sorumluluk' Çağrısı

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff), Son Günlerde Spor Kamuoyunda Yaşanan Gelişmelerle İlgili Olarak 'Sorumluluk' Çağrısında Bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), son günlerde spor kamuoyunda yaşanan gelişmelerle ilgili olarak 'sorumluluk' çağrısında bulundu.

TFF tarafından yazılı olarak yapılan açıklamada, "TFF, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Merkez Hakem Kurulu (MHK) ve hakemlerimizle ilgili yapılan çirkin, yakışıksız, spor adamı sorumluluğuyla bağdaşmayan, futbol arenasında inatla kaotik bir ortam oluşturmaya çalışan, ürettikleri komplo teorileriyle bulundukları ortamlarda rant sağlama amacı güden art niyetli kişi ve kurumların futbolun değerlerine zarar veren yaklaşımları nedeniyle bazı gerçeklerin altını bir kez daha çizme gereğini hissetmiştir" denildi.

TFF'nin Türkiye'de futbolun tek otoritesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Başta Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri olmak üzere, tüm kurulları ile futbol karşılaşmalarının disiplin içinde yürütülmesi için TFF görev başındadır. Tüm futbol kulübü yöneticilerinin ve ilgililerinin, Türkiye liglerinde son dönemece girilen bu kritik dönemde, barış ortamını bozan, kişisel çıkar güden açıklamalardan kaçınmaları sağduyunun gereğidir. Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi, TFF yönetimi tarafsız, futbolla ilgili her türlü kişi ve kuruma eşit uzaklıktadır. Çağdaş yönetim anlayışını tüm kurumlarıyla ve başarıyla uygulayan TFF'de ağabey, kardeş, yeğen, dayı benzeri feodal ilişkilerin yeri yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır" ifadeleri kullanıldı.

Hakem hatalarının futbolun bir gerçeği olduğuna değinilen açıklamada, "Bu gerçeği göz ardı ederek hakemlere ve hakemlik kurumuna mesnetsiz açıklamalarla saldırmak, federasyon ve hakemler üzerinde baskı kurmaya çalışarak müsabaka kazanmayı amaçlamak, spor ahlakıyla bağdaşmayan bir davranıştır. MHK çatısı altındaki hakemlerimizin her biri gerçekten bir değer ve hakemlik camiasının göz bebekleridir. Başta Turkcell Süper Lig olmak üzere, tüm liglerin onların tarafsız yönetimleriyle biteceğinden ve sonuçta kazananın Türk futbolu olacağından kimse şüphe duymamalıdır. TFF hakemlik camiası üzerinde oynanmak istenen oyunlara göz yummayacak, kötü niyetli kişilere de bağlı olduğu yasa ve talimatlar çerçevesinde gerekli yaptırımları uygulayacaktır. Hem futbolun yönetici kadrolarında yer alıp hem de yakışıksız ve çirkin açıklamalarla TFF'ye, yapılacaklar hakkında kamuoyu önünde ders vermeye çalışmak, haddini aşan ve artniyetliliğin göstergesi olan bir yaklaşımdır" denildi.

Futbol arenasında sorunların nasıl ve nerede çözüleceğinin, yasa ve talimatlarla belirlendiğinin hatırlatıldığı açıklama şöyle devam etti:

"TFF; Türkiye Cumhuriyeti'yle yaşıt, 84 yıllık köklü bir kurumdur. TFF'nin yönetim geleneklerini yıkmaya kimsenin gücü yetmez. TFF yönetimi, tüm kurullarıyla hiç kimsenin bu yasalar ve yönetmeliklerin üzerine çıkmasına izin vermeyecektir. Bir kez daha ısrarla altını çizmek isteriz ki, Türkiye'de futbol müsabakalarının disiplin içinde yürütülmesi ve barış içinde gerçekleşebilmesi tüm futbol yöneticilerinin sağduyulu davranışlarına ve sorumlu açıklamalarına bağlıdır. Sorumsuz davranan ve disiplini bozan kişi ve kurumlara ivedi bir şekilde en ağır cezaların verileceği ve Türkiye'de futbol yönetiminin sahipsiz olmadığının gerektiği şekilde hatırlatacağını, futbol kamuoyuna saygıyla duyururuz."

(İK-OK-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title