Haberler

Tez Tur Yönetim Kurulu Başkanı Aydın:

Emin Demir - Türk Rus Ortaklığı ile Kurulan Tur Operatörü Tez Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, Tez Tur'un 2010 Yılı Toplam Cirosunun 2,3 Milyar Dolara Ulaşacağını Söyledi

Emin Demir - Türk Rus ortaklığı ile kurulan Tur Operatörü Tez Tur'un Yönetim Kurulu Başkanı Levent Aydın, Tez Tur'un 2010 yılı toplam cirosunun 2,3 milyar dolara ulaşacağını söyledi.

Levent Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tez Tur'un 21 ülkede faaliyet gösterdiğini bildirdi. Geçen yıl yaşanan ekonomik krize rağmen Tez Tur'un toplam cirosunun 1,6 milyar dolar olduğuna işaret eden Aydın, bu yılki toplam cirolarının ise 2,3 milyar dolar olacağını belirtti. Bu yıl hedeflerinde yüzde 50 büyümenin olduğunu anlatan Aydın, 'Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Ermenistan dahil 12 ülkeden, 9 destinasyona turist getiriyoruz. En büyük faaliyet alanımız Türkiye'dir. Bu yıl Türkiye dahil 9 ülkeye 2,3 milyon turist taşıyacağız. Bunun 1 milyonunu Türkiye'ye getiriyoruz. Ege'de de yayılıyoruz. Kışın Palandöken gibi kayak merkezlerine de turist getireceğiz' diye konuştu.

'Hedefimiz her yıl yüzde 50 büyümektir' diyen Aydın, 2000 ile 2008 yılları arasında Tez Tur'un her yıl yüzde 40 büyüme gösterdiğini, sadece geçen yıl kriz nedeniyle yüzde 30 küçüldüklerini söyledi.

- 'ULUSLARARASI OTEL ZİNCİRİ OLMAK İSTİYORUZ'-

Levent Aydın, Tez Tur'un bünyesinde, Amara ve Palmariva otellerinin bulunduğunu belirterek, şöyle konuştu:

'Tez Tur'a bağlı Amara otelleri ve Palmariva otelleri bünyesinde 4 mülk otelimiz, 4 işletme otelimiz var. Bu yıl ekonomik klasmanda faaliyet gösteren Palmariva otellerini işletmeye açtık. Amara otelleri daha paralı turistlere hitap ediyor. 'Neden Türkiye'nin uluslararası bir otel zinciri ve uluslararası tur operatörü olmasın' diyoruz. Almanya'nın TUI'si varsa neden Türkiye'nin olmasın? Tez Tur, Türkiye'nin TUI'si olacaktır. Amara ve Palmariva otellerini uluslararası otel zincir haline getirmek istiyoruz.'

- 'İSTANBUL'A 1000 ODALI OTEL YAPILIYOR'-

Aydın, Tez Tur'un Türkiye'de ağırlıklı olarak Antalya ve Ege'de faaliyet gösterdiğine de değinerek, 'Artık İstanbul'da da faaliyette bulunmak istiyoruz. İstanbul'a 130 milyon Avroya 1000 yataklı bir otel yapıyoruz. İstanbul'da 2012 yılında açılacak beş yıldızlı otelin inşaatına başlandı. Mısır'da da otel projemiz var ama onu beklemeye aldık. İstanbul uluslararası otel zincirleri için atlama taşıdır. Hedeflerimiz çok büyük' dedi.

Doğu Asya'ya doğru yayılmak istediklerini vurgulayan Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

'Büyümek istiyoruz. Maldiv Adaları, Tayland gibi ülkelerde otel işletmesi ve otel mülkü almak istiyoruz. Gelecekte turizmin ve ekonominin hareketleneceği, insan nüfusunun yoğun olduğu yerlere yatırım yapmak arzusundayız. 2010 yılından itibaren gözler Doğu Asya'da olacak. Daha fazla büyümek için yeni pazar arayışları içindeyiz. Ağırlıklı olarak Orta Doğu'ya da yayılmak istiyoruz. İkinci tur operatörümüz Eray Tur vasıtasıyla İran, Suriye, Lübnan gibi ülkelere yayılmaktayız.'

(DE-ŞEN-TLN) - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title