Haberler

Terör Olayları İş Dünyasını Vurdu

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, bölgede son günlerde artan terör olaylarının bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, bölgede son günlerde artan terör olaylarının bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarını olumsuz etkilediğini söyledi.

Katıldığı bir toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, yaşanan terör olaylarının her kesimi olumsuz etkilediğine dikkat çekerek, özellikle bölgede yatırım yapmak isteyen işadamlarının yatırımlarını askıya aldığını dile getirdi.

Yatırım yapmak üzere İstanbul'dan kente gelen bir işadamının yatırımlarını askıya aldığına dikkat çeken Özdemir, "İşadamı, yeni bir yatırım için projesini, finansını, ruhsatını hazırladığını ama bu olaylarla birlikte bunu askıya almak zorunda kaldığını söyledi. İşadamı, Avrupalı müşterilerini buraya getiremediklerini, üretim yerlerini gösteremediklerini, insanların buraya gelmekte imtina ettiklerinden yakındı. Bunları duyunca üzülüyoruz. Biran önce huzuru, sükuneti bu memlekette sağlamamız lazım" dedi.

"Toprağa düşen canlar, bizim insanlarımız, bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız, bizim kardeşlerimiz" diyen Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayırdaki esnafı da, şehit düşen askeri, polisi, korucusu, vatandaşı, dağdaki PKK'lısı da, her kim olursa olsun bizim insanımızdır. ve bu bizi derinden yaralıyor. Çünkü bu memlekette 30 yıldır, 50 binin üzerinde insanımızı kaybettik. Geldiğimiz bir nokta vardı. Kardeşlik, dostluk, barış, huzur ve sükunetin bozulduğu noktada, 50 bin insanı daha kaybetsek yine geleceğimiz nokta; huzuru bir arada tutmanın, bir arada yaşamanın, barışın, kardeşliğin olacağı noktadır. Çünkü, dünyada bunun örnekleri çok. Yüz binlerce, milyonlarca insan birbirlerini öldürmüş ve geldiği noktada hepsi şu anda bir arada kardeşçe, huzur ortamında bir arada yaşıyorlar ve yaşamak zorundadırlar. Biz niye bunu yapmayalım niye bunu beceremeyelim?"

AK Parti Batman Milletvekili Özdemir, Türkiye'yi Ortadoğu ülkelerinde olduğu gibi savaş alanına çevirmek isteyen güçlerin olduğunu belirtti.

Türkiye'nin tekrar eski girdaba girdiğini ileri süren Özdemir, şunları kaydetti:

"Ateş çemberine Türkiye'yi çekmek isteyenler var biz bunlara neden alet olalım. Türkiye'yi istikrar adası olarak görenler, Türkiye'ye sığınmak için can havliyle çok büyük riskler vererek kapıya dayanıyorlar. Burada yaşıyorlar. Ama biz, bu istikrar adasını bizim yaşadığımız bu topraklarımızı ateş çemberi içine katmamak için hepimizin çok büyük emek ve çaba göstermesi gerekiyor. Evet, Çözüm Süreci'yle beraber bu ülkeye huzur geldi, hizmet geldi. Büyük yatırımların yapıldığı belde ve şehir arasındaki yaşam farkının eşitlendiği bir ortama döndü. Ama maalesef gene tekrar eski o girdaba girdik. Eski siyasetçinin de ve bu işten kazanan kesimlerinde gene o girdaba maalesef Türkiye'yi çekmeye çalışıyorlar. Hep birlikte bu girdaptan kurtarmak gerekiyor. Hep birlikte elimizi taşın altına koymamız gerekiyor."

Kaynak: AA / Yerel

Ziver Özdemir Ak Parti Türkiye Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title