Haberler

Tepsam Başkanı Yıldırım'dan 'Güvenli Bölge' Uyarısı

Türkiye Ekonomik Politik ve Stratejik Araştırma Merkezi (TEPSAM) Başkanı Teoman Yıldırım, "ABD'nin güvenli bölge planı gerçekleşirse, Suriye'de 5-10 yıla bir PKK devletçiği ortaya çıkar" uyarısında bulundu.

Türkiye Ekonomik Politik ve Stratejik Araştırma Merkezi (TEPSAM) Başkanı Teoman Yıldırım, "ABD'nin güvenli bölge planı gerçekleşirse, Suriye'de 5-10 yıla bir PKK devletçiği ortaya çıkar" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye sınırında oluşturulan güvenli bölge için 'Bataklığa dönüşecek bir güvenli bölgeye izin vermeyiz' açıklamalarını değerlendiren Türkiye Ekonomik Politik ve Stratejik Araştırma Merkezi (TEPSAM) Başkanı Teoman Yıldırım, " Türkiye'nin gündeme getirdiği güvenli bölge ile ABD'nin istediği güvenli bölge çok farklı. ABD güvenli bölge adı altında 'Bataklığa dönecek bir bölge' oluşturacak. ABD'nin güvenli bölge planı gerçekleşirse, Suriye'de 5-10 yıla bir PKK devletçiği ortaya çıkar" diye konuştu.

"GÜVENLİ BÖLGE İLE OPERASYONUN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORLAR"

ABD'nin öne sürdüğü 'güvenli bölge' önerisinin, Türkiye'nin bölgedeki terör örgütlerine yönelik operasyonunun önüne geçmek olduğunu ifade eden Yıldırım,"Güvenli bölge önerisinin hayata geçmesi, bölgeye kimsenin havadan veya karadan müdahale edememesi anlamına gelir. ABD, bölgede uzun yıllar sürecek bir coğrafi plan uygulamak isteniyor. Türkiye gerekli stratejik adımlarını atmak zorundadır" dedi.

"ABD SURİYE'DE KALMAYA DEVAM EDECEKTİR"

ABD'nin Suriye'den tam çekilmeyeceğini dile getiren Yıldırım, "ABD stratejik ortaklık yapmıyor ama ABD için Türkiye'nin yeri doldurulamaz. Ayrıca, ABD Suriye'de Türkiye'nin kendi yerini almasını bekleyemez.Washington yetkilileri, Suriye'den çekilme gerçekleşse bile El-Tanf bölgesindeki 200 ABD askerinin orada kalmaya devam edeceğine işaret ediyor. ABD, önce güvenli bölge, sonrasında da uçuşa yasak bölge ilan ederek, 5-10 yıl gibi bir süre içerisinde Suriye'de bir PKK devletçiğinin önünü açmaya çalışıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'yi yalnızlaştırmak için çalışanlar var"  diyen Yıldırım, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarıyla B planının hazır olduğunu ve Türkiye'nin stratejisini her an uygulamaya hazır olduğu sinyalini verdi. Türkiye direnen ve çevresindeki sorunlarla büyük bir gayret ve olgunlukla mücadele eden bir devlet" diye konuştu.

"İKİ ÜLKENİN 'GÜVENLİ BÖLGE' KAVRAMI FARKLI"

ABD'nin Türkiye'nin güneyindeki bölgelerde bulunan PKK/YPG hedeflerine de operasyon yapması istenmediğini ifade eden Yıldırım, ABD ve Türkiye  arasında ittifak ilerlerse ve ortak bir güvenli bölge  yakalanırsa Türkiye'nin bu işte üzerinde düşeni yapacağını inanıyorum. ABD'nin istediği güvenli bölge PKK/YPG'yi himaye eden bir karakter içeriyor.Türkiye böyle bir durumu asla kabul etmez. ABD'nin güvenli bölge kavramı ile Türkiye'nin güvenli bölge kavramı farklı ve bu yüzden askeri operasyon seçeneği kaçınılmazdır" dedi. - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Suriye PKK Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title