Haberler

Xiaomi, yeni HyperOS arayüzüyle büyümeyi hedefliyor

Güncelleme:

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden Xiaomi, Android işletim sistemi üzerine geliştirdiği MIUI arayüzüne alternatif olarak yeni HyperOS arayüzünü tanıttı. Xiaomi'nin bu hamlesi, cihaz başı kar marjını artırarak büyümeyi hedeflediğini gösteriyor.

Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Xiaomi, çoğunlukla giriş ve orta segment telefon satışı yaptığı için cihaz başı kar marjı düşük olsa da sürümden kazanarak her yıl büyümeyi başarıyor. Birçok kişi şirketin Android işletim sistemi üzerine geliştirdiği MIUI arayüzüne karşı mesafeli duruyor. Ancak bu durum uzun süre böyle devam etmeyecek gibi duruyor.

Tüm sorunlara veda: HyperOS, Xiaomi 14 serisiyle geliyor!

Xiaomi'yi seven ve mesafeli duran diğer herkes, MIUI işletim sisteminin bazı özelliklerinden şikayet ediyor. Örneğin, cihazın kendi uygulamalarında çıkan reklamlar… Ayrıca çok sayıda model piyasaya sürüldüğü için hepsi her zaman için yeterince optimize edilemeyebiliyor. Tabii bu sorunlar zaman içerisinde çözülse de MIUI'a karşı bir ön yargı olduğu da aşikar.

Today marks a historic moment. After years of collective work, our new operating system, #XiaomiHyperOS, is set to make its official debut on #Xiaomi14Series. pic.twitter.com/bNJqIyD8y0

— Lei Jun (@leijun) October 17, 2023

Xiaomi ise geçtiğimiz dönemde 'Xiaomi Hyper', 'Xiaomi Surge' ve hatta 'Redmi Hyper' gibi birçok ticari markaların tescili için başvuruda bulundu. Bugün ise Xiaomi CEO'su Lei Jun, X ve Weibo'da yaptığı paylaşımla birlikte yeni Xiaomi 14 serisi akıllı telefonların Android 14 işletim sistemi üzerinde çalışan yeni HyperOS arayüzüyle geleceği ortaya çıktı.

Kullanıcılar dikkat: Xiaomi ve Vivo, Android'i bırakıyor mu?

Halihazırda MIUI kullanan ve Android 14 güncellemesi alacağı bilinen cihazların ise önümüzdeki dönemde HyperOS alıp almayacağı belirsizliğini koruyor. Fakat Xiaomi 13 serisi başta olmak üzere birçok modelin bu yeni yazılımı sorunsuzca çalıştırabileceğini biliyoruz. Burada asıl soru Xiaomi'nin halihazırda cihaz satışı yaptığı müşterilerine bu imkanı tanıyıp tanımayacağı yönünde.

Burada belirleyici olabilecek bir diğer faktör de güncelleme desteği olabilir. Apple'ın uzun yıllardır iPhone modellerine ortalama 6-7 büyük iOS güncellemesi verdiğini biliyoruz. Google da benzer şekilde Pixel 8 serisinden sonra 7 yıl güncelleme sunacağını açıkladı.

Xiaomi tarafında ise en çok 4 yıla kadar söz verildiğini gördük. Fakat her ne kadar çok sayıda model üretilse de HyperOS eğer optimizasyon konusunda şirketin elini güçlendirebilir ve beklenildiği gibi MIUI'a kıyasla çok daha stabil çalışırsa Xiaomi de bu konuda bir adım atabilir.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

İşletim Sistemi Akıllı Telefon Xiaomi kar Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title