Haberler

    Uzay Hakkında Çılgın 10 Gerçek

    Güncelleme:

    Uzay, Güneş Sistemi'miz ve galaksiler hakkında hala bilmediğimiz milyonlarca şey var. Uzay geniştir.

    Uzay, Güneş Sistemi'miz ve galaksiler hakkında hala bilmediğimiz milyonlarca şey var. Uzay geniştir. Kendi Güneş Sistemi'mizde bile henüz tam olarak keşfedilmemiş veya anlaşılmamış milyarlarca yıldız ve gezegeni bilmek imkansız. Uzay hakkında bildiğimiz bazı çılgın gerçekleri sizler için sıraladık.

    1. UZAY TAMAMEN SESSİZ

    Uzayda atmosfer yoktur, bu da sesin duyulmak için bir aracı veya seyahat yolu olmadığı anlamına gelir.

    2-GÜNEŞ KÜLTESİ GÜNEŞ SİSTEMİ'NİN YÜZDE 99,86'INI YER ALIR.

    Güneş, Dünya'nın yaklaşık 330.000 katı kütleye sahip Güneş Sistemi'mizdeki kütlenin yüzde 99.86'sını oluşturur. Güneş'in, kütlesinin geri kalanının helyuma atfedildiği, çoğunlukla hidrojenden (çeyrek değerinde) oluştuğunu biliyor muydunuz? Güneş'in bir sesi olsaydı, tüm bu helyumdan yüksek ve gıcırtılı olur muydu?

    3. BİR ASTRONOT KIYAFETİ 12.000.000 $

    Kıyafet takımının tamamı 12 milyon dolara mal olurken, bu maliyetin yüzde 70'i sırt çantası ve kontrol modülü için. Ancak NASA'nın kullandığı uzay giysileri 1974'te yapıldı. Bunlar bugünkü fiyatlara göre fiyatlandırılsaydı, tahmini 150 milyon dolara mal olacaktı.

    4.GÜNEŞ'İN İÇİNE BİR MİLYON DÜNYA SAĞLAYABİLİR

    Güneş, içine yaklaşık 1,3 milyon Dünya sığabilecek kadar büyüktür.

    5.DÜNYA'DA SAMANYOLU GALAKSİSİNDEKİ YILDIZLARDAN DAHA FAZLA AĞAÇ VAR

    Dünya'da yaklaşık üç trilyon ağaç ve galakside yaklaşık 100-400 milyar yıldız var.

    6. UZAYDA ELMAS BİR GEZEGEN VAR

    "Süper Dünya," yani 55 Cancri e, büyük olasılıkla grafit ve elmasla kaplıdır. Bu gezegene gitmek yaklaşık 40 ışık yılı sürüyor.

    7. EVRENDE DÜNYA'DAKİ KUM TANELERİNDEN DAHA FAZLA YILDIZ VARDIR

    Evren, kendi galaksimiz Samanyolu'nun çok ötesine uzanır, bu yüzden bilim adamları uzayda yalnızca kaç yıldız olduğunu tahmin edebilir. Ancak bilim adamları, evrenin yaklaşık 1.000.000.000.000.000.000.000.000 yıldız veya bir septilyon içerdiğini tahmin ediyor. Hiç kimse dünyadaki her bir kum tanesini gerçekten sayamazken, Hawaii Üniversitesi'ndeki araştırmacıların tahmin ettiği toplam, yedi kentilyon, beş yüz katrilyon tane civarında bir yerdedir.

    8. VENÜS'TE BİR GÜN, BİR YILDAN DAHA UZUNDUR.

    Venüs, gününü tamamlamak için 243 Dünya günü süren yavaş bir eksen dönüşüne sahiptir. Venüs'ün Güneş etrafındaki yörüngesi 225 Dünya günüdür, bu da Venüs'te bir yılı Venüs'te bir günden 18 gün daha az yapar.

    9. MARS'TA GÜN BATIMI MAVİ GÖRÜNÜYOR

    Mars'taki gün batımları da Kızıl Gezegen'den izleyen insana mavimsi görünecektir. İnce toz, gökyüzünün Güneş'in yakınındaki maviyi çok daha görünür kılarken, normal gün ışığı Kızıl Gezegen'in tanıdık paslı toz rengini insan gözünün en çok algılayabileceği renk yapar.

    10. GÜNEŞ SİSTEMİ'MİZDEKİ EN SICAK GEZEGEN 450°C'DİR.

    Venüs, Güneş Sistemi'ndeki en sıcak gezegendir ve ortalama yüzey sıcaklığı 450°C civarındadır. Peki Güneş'e en yakın gezegen Merkür olmasına rağmen neden Venüs en sıcak gezegen? Merkür'ün (sıcaklığı düzenleyen) bir atmosferi yoktur, bu da büyük dalgalanmalara neden olur.

    'GÜNEŞ FIRTINASI' İNSANLIĞI KARANLIK ÇAĞA GÖTÜREBİLİR

    'ÜÇÜNCÜ NESİL MARSLILARI GÜNEŞ ÖLDÜRDÜ'

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Venüs Güneş Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title