Haberler

Sosyal Medyanın İletişimdeki Etkisi

Güncelleme:

60 ülkeden 1200 iletişim akademisyeni sosyal medyanın iletişimdeki etkisini Türkiye'de konuşuyor

60 ülkeden yaklaşık 1200 iletişim akademisyeni, 4.'sü 24-27 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa İletişim Konferansı (European Communication Conference-ECREA 2012) kapsamında İstanbul'da buluşuyor. Açılış konuşmaları 25 Ekim 2012 tarihinde dünyaca ünlü profesörlerin katılımıyla yapılacak. Mimar Sinan Üniversitesi Bomonti Kampüsünde gerçekleştirilecek konferansın ana teması ise "Sosyal Medya ve Küresel Sesler".

2005 yılından bu yana her iki yılda bir Avrupa'nın bir kentinde düzenlenen ECREA konferansı bu yıl, iletişimin sosyal medyaya taşındığı ve ülkesel sınırların yerlerini küresel seslere bıraktığı günümüzde konuya akademik bir perspektif ile yaklaşıyor. 55 farklı ülkeden yaklaşık 3000 üyesi olan Avrupa İletişim Araştırmaları Derneği (European Communication Research Association – ECREA) tarafından iki yılda bir seçilen bir kentte düzenlenen konferans, iletişiminin farklı açılarının tartışılması nedeniyle de büyük önem taşıyor. Ülkemizde Başkanlığını Hıfzı Topuz'un yaptığı İletişim Araştırmaları Derneği (ILAD) iş birliğiyle düzenlenecek olan konferansın teması: " Sosyal Medya ve Küresel Sesler".

1017 sunum ile iletişimin her boyutunda sosyal medya etkisi konuşulacak

Konferansa yapılan 1500 sunum önerisinden 1017 tanesi ECREA Bilim Komitesi tarafından kabul edildi. İletişimde küresel kültüre yerel seslerin etkin katılımı konusuna etraflıca tartışma olanağı sağlayacak olan konferansın bildiri konuları ise şöyle:

Film çalışmaları,

İletişim ve demokrasi,

İletişim hukuku ve siyasası,

Göç ve medya,

Dijital kültür ve iletişim,

İzleyici ve alımlama çalışmaları,

Toplumsal cinsiyet ve iletişim,

Uluslararası ve kültürlerarası iletişim,

Gazetecilik çalışmaları,

Örgütsel ve stratejik iletişim,

İletişim Felsefesi,

Siyasal iletişim

Radyo araştırmaları,

Kişilerarası iletişim,

Bilim ve çevre iletişimi ,

İletişim tarihi ve televizyon çalışmaları.

Dünyanın iletişim guruları konuşmacı olacak

Konferansa katılacak akademisyenler; İngiltere'deki Oxford Üniversitesi ve London School of Economics, Kanada'daki McGill Üniversitesi, ABD'deki Columbia Üniversitesi, Almanya'daki Freie Berlin Üniversitesi gibi sosyal bilimler alanında önde gelen üniversitelerde görev yapıyorlar ve kitapları dünyada iletişimin önemli kaynakları olarak kabul görüyor.

İtalya'daki Avrupa Üniversitesi'nden demokrasi üzerine bilimsel çalışmalarıyla tanınan Donatella Della Porta, Ljubliana Üniversitesi'nden Slavko Splichal, yurttaş medyası ve alternatif medya kavramlarının oluşmasında ve yaygınlaşmasında önemli katkısı bulunan Kolombiyalı Clemencia Rodriguez, İngiltere'de Westminster Üniversitesinde Hint Medya merkezi yöneticisi ve global ve uluslararası medya konularındaki birikimini aktaracak olan Daya Thussu, konferansın etkili konuşmacıları arasında yer alıyor.

ECREA'nın İstanbul'daki ev sahipliğini ise İletişim Araştırmaları Derneği (İLAD) üstleniyor.

Konferans, dünyanın iletişim akademisyenlerine İstanbul'u tanıtıyor

Daha önce Amsterdam, Hamburg ve Barcelona'da düzenlenen ve ev sahipliği yapan şehrin tanıtımına katkı sağlayan konferansın dördüncüsünün İstanbul'da yapılıyor olması ayrıca önem taşıyor. ECREA 2012 kapsamında katılımcılara yönelik düzenlenecek sosyal/ kültürel aktiviteler ve geziler, misafir edilen akademisyenlere İstanbul'un ve Türkiye'nin çok yönlü bir tanıtımının yapılmasını sağlayacak ve kanaat liderlerinde oluşacak Türkiye algısının geniş kitlelere ulaşmasını da mümkün kılacak.

Açılış Konuşmaları:

ECREA Başkanı Prof. Dr. François Heinderyckx,

ECREA 2012 Konferans Başkanı Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu,

ILAD Başkanı Hıfzı Topuz

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meral Özbek

Keynote Konuşmacılar:

Donatella Della Porta (Avrupa Üniversitesi Enstitüsü):

E-Demokrasi? İletişim ajanı olarak sosyal hareketler

Clemencia Rodrıguez (Oklahoma Üniversitesi):

Alternatif / Radikal/ Yurttaş Medya Araştırmaları

Slavko Splichal (Ljubljana Üniversitesi):

Kamu Tutulumu: Pazar yeri metaforundan kamusal alanın pazarlanmasına

Daya Thussu (Westminster Üniversitesi):

Uluslararası Medya Çalışmaları ve Geride Kalanların Yükselişi

Kaynak: Bültenler / Teknoloji

Hıfzı Topuz İstanbul Türkiye Teknoloji Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı? Güneş'te patlama mı oldu? ABD'de jeomanyetik fırtına çıktı
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title