Haberler

Ready or Not Oyununun Kaynak Kodları Çalındı

Güncelleme:

Son dönemlerde teknolojinin gelişmesiyle birlikte yeni siber saldırı yöntemleri ortaya çıkıyor. Popüler taktiksel nişancı oyunu Ready or Not'ın geliştiricisi olan VOID Interactive, veri ihlaline uğradı. Bilgisayar korsanlarından oluşan bir fidyeci grup, 4 TB büyüklüğünde verileri ele geçirdi. Ele geçirilen veriler arasında oyunun kaynak kodları yer alıyor.

Son dönemlerde teknolojinin giderek gelişmesiyle birlikte yeni siber saldırı yöntemleri geliştiriliyor. Bu gelişmeler, büyük şirketlerin ciddi zararlar görmesine neden olabiliyor. Son olarak popüler taktiksel nişancı birinci şahıs oyunu Ready or Not'ın geliştiricisinin veri ihlaline uğradığı ortaya çıktı. Peki neler sızdırıldı? İşte ayrıntılar…

Ready or Not kaynak kodları ele geçirildi

Aralık 2023'te erken erişimden çıkan Ready or Not oyununda oyuncular, rehine kurtarma veya terörist avlama gibi senaryolarda SWAT ekibinin bir üyesi olurlar. Gerçekçi silah mekanikleri ve zor olmasıyla dikkat çeken oyun için pek de olumlu olmayan bir gelişme yaşandı.

Aktarılan bilgilere göre bilgisayar korsanlarından oluşan bir fidyeci grup, Ready or Not'ın geliştiricisi VOID Interactive'e karşı bir siber saldırı gerçekleştirdi. Haberin kaynağı tarafından adı gizli tutulan bu grup, 4 TB büyüklüğünde ve toplam 2.1 milyon dosyadan oluşan verileri ele geçirdiğini iddia etti.

Bu oyun, daha çıkmadan Steam'in en çok satanı oldu!

Ele geçirilen veriler arasında Ready or Not oyununun kaynak kodlarının yer aldığı, oyunculara ve şirket çalışanlarına ait herhangi bir bilginin çalınmadığı bildirildi. Fidyeci grubun şirketten ne kadar ödeme talep ettiği bilinmiyorken, VOID Interactive tarafından ise henüz bir açıklama gelmiş değil. Oyunun kaynak kodlarının ele geçirilmesinin ne gibi sonuçlara yol açabileceği ise belirsiz.

Peki ya siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Bilgisayar Oyun Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title