Haberler

    Nokia Geri Dönüyor, Yeni Telefonlar 2016'da

    Geçen yıl mobil bölümünü Microsoft'a satan Nokia, küllerinden doğmayı bekliyor.

    Emre Çetinkaya - -

    Bir zamanların mobil dünyanın zirvesindeki ismi Nokia, bilindiği üzere geçen yıl mobil bölümünü ve haklarını Microsoft'a satmıştı. Ancak görünüşe göre Nokia'nın tamamen mobil pazardan çekilmek gibi bir düşüncesi yok.


    Re/code'unyapmış olduğu habere göre Nokia, 2016 yılının sonlarına doğru yeni akıllı telefonlarla mobil pazara geri dönmeyi hedefliyor.


    Öte yandan geçen hafta Nokia'nın Alcatel-Lucent şirketini satın alması, firmanın geri döneceği iddialarını güçlendirmişti.


    Bunların yanında Nokia artık Lumia ismini ve tasarımlarını akıllı telefonlarda kullanamayacak. Eğer Nokia geri dönecekse, kendi tasarımlarıyla geri dönmesi gerekiyor. Yani Microsoft ile yapılan anlaşma bunu gerektiriyor.


    Zaten Nokia'nın bu stratejiyi yakın zamanda satışa çıkardığı Nokia N1 tabletinde uyguladığını görmüştük. Her ne kadar cihazın tasarımı Nokia'ya ait olsa da üretimi Çinli bir firma tarafından gerçekleşmişti.Bakalım Nokia, önümüzdeki günlerde bu konuda ne gibi hamleler yapacak?




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Çetinkaya Microsoft Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title