Haberler

    Nasa, Uzayın Derinliklerinde "İkinci Dünya"Yı Keşfettiklerini Duyurdu!

    NASA az önce merakla beklenen açıklamayı yaptı.

    Emre Çetinkaya - -

    NASA geçtiğimiz gün bugün önemli bir duyuru yapacaklarının sinyallerini vermişti. TSİ 19:00'da yapacağını söylediği duyuruda Kepler uzay teleskobunun yeni keşiflerini tüm dünya ile paylaşacaklarını belirtmişlerdi. NASA dünkü açıklamasında yeni gezegenler keşfedip orada hayat kurmak ile ilgili söyledikleri ile herkesi heyecanlandırmıştı. Kısa bir süre önce NASA'dan beklenen açıklama geldi.


    NASA, Kepler uzay teleskobunun Dünya'ya "olağanüstü benzerlikte" bir gezegen keşfettiklerini duyurdu. Kepler-452b ismindeki yeni gezegen, Dünya'dan daha yaşlı, daha büyük ve 1,400 ışık yılı uzaklıkta. Ayrıca bu gezegenin, yaşanabilir bölgede bulunan ilk karasal gezegen olduğu söyleniyor.


    Kuğu Takımyıldızı'nda bulunan ve "Dünya'nın kuzeni" olarak tanımlanan gezegen, Dünya'dan yaklaşık %60 daha büyük. Gerçek doğası kesin olarak bilinmeyen Kepler-452b, Dünya'dan tam olarak 1.5 milyar yıl daha yaşlı.


    Yüzde 60-70 oranında kayalık yapıda olduğu tahmin edilen Kepler-452b gezegeninin yaşanabilir olma oranı ise yüzde 70-95 arasında.




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Emre Çetinkaya Nasa Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title