Haberler

Msı Ag270 İnceleme

Merhaba sevgili arkadaşlar bugün sizler için Teknoapsis.com olarak MSI'ın AG270 modelli oyuncu bilgisayarını inceliyoruz.

Merhaba sevgili arkadaşlar bugün sizler için Teknoapsis.com olarak MSI'ın AG270 modelli oyuncu bilgisayarını inceliyoruz. MSI'ın oyuncular için geliştirmiş olduğu oyun canavarı olan makinenin diğer piyasadaki tüm oyuncu bilgisayarlarından en büyük farkı 27 inç büyüklüğünde dev bir ekrana sahip olması. Oyuncuların hem büyük dokunmatik bir ekranda oyun oynayıp hem de üstün performans almasını sağlayan MSI, son yıllarda çıkarmış olduğu ürünler arasında tasarım ve performans olarak yakalamış olduğu ivmeyi bu üründe de yükseltmeyi başardı.  Piyasada bulunan oyuncu bilgisayarlarının büyük bir çoğunluğunda bulamadığımız bir özellik olan ekran kartının yüksek düzeylerde olmama sorunu MSI'ın AG270 modelli bilgisayarında 10 yıl süre ile yetecek kadar çözülmüş. 8GB Nvdia GTX 880M ekran kartı bulunan AG270, uzun bir süre tüm yazılımları sıkıntısız destekleyecek gibi duruyor. Şimdi sizinle birlikte ayın ürünümüz ödülünü alan AG270'in özelliklerine baktıktan sonra bol görselli olarak inceleyelim.

msi-aio-27-ag270-2pe-016tr-gaming-i7-4860-16g-2128ssd-raid-256gb-ssd-2tb-w8-gtx880m-8g-10p-dokunmatik-yamaha-speakers-99949-93-B

Teknik Özellikler

İşlemci:  İntel i7-4860HQ 2.4GHz Turbo 3.6 GHz

İşletim Sistemi:  Windows 8.1

Yongaseti: Intel HM87 Chipset

Bellek: 16GB DDR3 1600MHz

Ekran kartı: NVIDIA GeForce GTX 880M 8GB

Ekran: 27" LED, 1920 x 1080, 3Ms, Dokunmatik

Sabit Disk:  2TB SATAIII 7200RPM, 2 x 128GB mSATA SSD (Super RAID 0)

Optik Sürücü: Blu-Ray Writer

Hoparlör: 2 x 5W

LAN: Killer E2205 10/100/1000Mbps, Intel Dual Band Wireless-AC 7260 802.11ac + Bluetooth

Bağlantılar: 4 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, kart okuyucu (SD, MMC, MS), Webcam 2MP, Mini PCI-E 2x (1xWiFi), 2 x HDMI, VGA, Kulaklık çıkış/Mikrofon giriş,

Ölçüler:  672.23 x 66mm x 482.96mm

Ağırlık: 16.15kg

kutu görsel (www.teknoapsis.com)

Şık ancak çok ağır bir kutu ile karşımıza gelen MSI AG270, ekipmanları ile birlikte kutu içerisinde iki insanın ancak taşıyabileceği bir ağırlığa geliyor. (Kargoyu getiren kurye iletti biz denemedik. ) Kutu içerisinde ürünün dışında bizlerin karşısına klavye, fare ve ürünün belgeleri çıkıyor.

teknoapsis_mause klavye.jpg

Şık bir tasarıma sahip olan klavye ve fare ile karşımıza gelen MSI AG270, klavye ve faresine bakıldığında daha çok çizim ve tasarım yapan kişilere göre tasarlanmış aksesuarlarla geldiğini görebiliyoruz. Sizlerinde bildiği gibi Dünya üzerindeki oyuncu bilgisayarı üreten firmaların büyük bir kısımı üretmiş oldukları ürünleri sadece oyunculara değil yüksek performans gerektiren programları kullanan kişilere de uygun tasarlıyor.

Fare tasarımı olarak, ince ve ele tam olarak oturan bir tasarım düşünülmüş. Oyun kullanımı için pek fazla oyuncuları memnun etmeyecek olsa da tasarım işi ile uğraşan kullanıcıları gereğinden fazla memnun edecek gibi duruyor.

SAM_0581 (www.teknoapsis.com)

Kutusundan çıkardığımız zaman şık bir tasarıma sahip olarak karşımıza çıkan MSI"ın bu devi gerçekten insanların gözlerine hitap ediyor.

Alt kısımlarında kırmızı renk kullanılan ve kırmızı-siyah uyumunu tam anlamıyla yakalayan AG270, kullanıcıların uzun bir süre vaz geçemeyeceği bir ürün gibi duruyor.

SAM_0582 (www.teknoapsis.com)

Ekranın tam orta kısımında kırmızı üzerine gri parlak tonlarda yazılmış "MSI" yazısı ve onun altında bulunan MSI "Gaming Series" logosu ürünü kullanan kullanıcıya ben buradayım beni zorla diyecek seviyede güç veriyor.

SAM_0580 (www.teknoapsis.com)

AG270'in alt kısımı kalın bir camdan oluşuyor. Cam dediğimiz zaman sizlerin aklına ya çatlarsa? ya kırılırsa? Soruları geldiğinin farkındayız. Bizler ürünü baya bir zorladık ancak alt kısımdaki yaklaşık 2cm kalınlığındaki cam pek kırılacak gibi durmuyor. Cam yüzeyin hemen üst kısımında bulunan ve ürünün kullanımında belli olmayan ızgaraların altında gizli 4 adet hoparlör bulunuyor.

SAM_0604 (www.teknoapsis.com)

Ürünün ekranının sol yan kısımında bir adet yapıştırma bulunuyor. Ürünün özelliklerinin yazılı olduğu yapıştırma da sadece ürün için en çok öne çıkan özellikler yazılmış.  Ürünün öne çıkan özellikleri arasında bizlerin günlük kullanımda en çok beğendiğimiz özelliği Super Raid oldu.

SAM_0596 (www.teknoapsis.com)

MSI'ın bu oyuncu bilgisayarında sizlere üst düzey bir performans sunan gayet büyük bir kameraya yer verilmiş. Tasarımcıların en iyi nokta olduğunu düşündükleri ekranın üst orta kısımına konumlandırılmış olan kamera sizlere görüntülü görüşmelerinizde beklediğinizden daha yüksek bir performans sunuyor. Kullanıcıların büyük bir çoğunluğunun piksel piksel görüntü ile yakınmasından olacak ki MSI bu üründe HD çekim yapabilen bir kamera kullanmış.

SAM_0594 (www.teknoapsis.com)

MSI AG270'de ekran ile alt çerçeveyi ayırmak için bir kanal kullanılmış. Kullanılan bu kanalı maalesef pek beğenemedik. Ürünün günlük kullanımda oyuncuların kullanımını düşündüğümüzde toz, gıda vb. maddelere maruz kalacağını biliyoruz. Temizlik için uzun zaman ayıramayan kullanıcıların uzun bir süre sonra bu arada biriken maddeleri temizlemek için gerçekten zorlanacağını tahmin edebiliyoruz.

SAM_0598 (www.teknoapsis.com)

Ürünün sol yan kısımında sizlerinde görmüş olduğunuz girişler bulunuyor. AG270'de 2 adet SuperSpeed USB(3.0) bulunuyor. Bunların dışında ise ürün SD kart girişi sayesinde SD kart üzerine depolama veya SD karttan veri alma işlemlerinizi yapmanıza olanak sağlıyor.

Ürünün ağırlığının 16KG olmasının yanında güç girişinin de gayet büyük olduğunu görebiliyoruz. Piyasada bulunan standart ürünlerin girişlerine tepki olarak yapılmışcasına büyük bir adaptör ile ürüne güç verebiliyorsunuz.

SAM_0599 (www.teknoapsis.com)

Bu boyutlarda bir üründe sizlere ses kontrol için bir tuş olduğunu söylesek? Farkındayız ürünün içerisine kurmuş olduğunuz işletim sistemi üzerinden de ürünün sesini kontrol edebiliyorsunuz ancak bu ürünü sadece bir bilgisayar olarak değil aynı zamanda bir görüntü cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Yukarı kısımda görmüş olduğunuz tuşlar soldan sağa doğru şu şekilde:

Ses açma, ses kısma, ekran ayarları, ekran tercihleri, açma-kapama.

Üründe bu kadar özellik var ancak siz bu ürünü bir bilgisayar olarak değilde konsol oyunları oynayacağınız bir ürün olarak görmek istiyorsanız, HDMI kablosunu taktıktan sonra ürün üzerinden ekranı değiştirerek dilediğiniz gibi doya doya oyun oynayabilirsiniz.

SAM_0601 (www.teknoapsis.com)

Ürünün sol yan kısımında bulunanlar bu şekildeydi. Ürünün kalınlık olarak çok fazla kalın olmadığını tam aksine yaklaşık 5 cm kalınlığın da olduğunu sizlere söyleyebiliriz.

cd

Ürünün sol yan kısımında ise oyuncuların büyük bir kısımının kullanmaya devam ettiği kutulu oyunlar düşünülerek Blu-Ray Writer konumlandırılmış.

SAM_0608 (www.teknoapsis.com)

MSI AG270'in arka kısımında bir adet cam ayak bulunuyor. Bu cam ayak 90 dereceye kadar açılabiliyor ve sizlere her zeminde kullanma imkanı sunuyor. Arka kısımının da ürünün ön kısımı kadar güzel ve düşünülerek tasarlandığını rahatlıkla algılayabiliyoruz. Ürünün arka kısımının sol kısımında bulunan dev ejderha kullanım sırasında her ne kadar gözükmese de MSI'ın yıllanmış gücünün içerisinde olduğunu belli ediyor.

SAM_0612 (www.teknoapsis.com)

Ürünün arka kısımında bulunan ejderha kadar ürünün arka yüzeyine konumlandırılmış MSI logosu da konum ve boyut olarak güzel düşünülmüş. Fan giriş ve çıkışlarının ürünün arka kısımında olması duvara fazla yakın kullanımda sorun çıkarabilir ancak ayağın açılacağını da düşündüğünüz zaman ürüne yine hava girişi ve çıkışı olacaktır.

SAM_0618 (www.teknoapsis.com)

Ürünün arka kısımında bulunan ayağın büyük bir kısımının cam olmasına rağmen oynar kısımının metal olduğunu ve ilerleyen yıllarda oluşabilecek aşınmalara karşı güvenli olduğunu da not edelim.

SAM_0606 (www.teknoapsis.com)

AG 270'in arka kısımında bulunan girişler sizlerin de görmüş olduğu gibi. HDMI giriş ve çıkışı bulunan ürüne dışarıdan ürün bağlayabileceğiniz gibi dışarıya da görüntü verebilirsiniz. Uzun yıllardır yerini HDMI girişlerinin almış olduğu VGA girişi bu üründe bulunuyor. Ürünün ekranını paylaşmak isterseniz VGA üzerinden paylaşabilirsiniz. Oyuncuların kablosuz bağlantı ile sürekli sorun yaşamasına karşın alınabilecek en büyük önlemlerden olan kablolu bağlantı için üründe ethernet girişi de bulunuyor. 2 Adet SuperSpeed USB(3.0) ve 2 adet standart USB girişi ürünün arka kısımında konumlandırılmış durumda. Toplamda üründe 6 adet USB girişi bulunuyor. Bu girişler üzerinden süper hızlı bir şekilde veri transfer edebilirsiniz. Ayrıca bu boyutlarda bir ürüne kulaklık takmak isteyecek olan kişi sayısını az olarak düşünüyorum ama hoparlör için bir çıkış ve bir adette mikrofon girişine yer verilmiş .

Gelelim ürünün sizlerin en çok merak etmiş olduğu noktasına yani performansına,

Ürünün performans olarak şu zamana kadar test etmiş olduğumuz ürünler arasında en iyilerden bir tanesi olduğunu söyleyebilirim sizlere. AG270 ile yapmış olduğumuz bazı oyun testleri ve sentetik testleri sizinle paylaşıyorum. Sizlerde ürünlerinizle kıyaslayıp FPS değerlerini bizlere yorum olarak cevap verebilirsiniz.

Hitman: Absolution

GRAFİKLER            ORTALAMA FPS

Low:                            122.62

Medium:                    119.75

High:                          115.75

Very High:                 110.45

BF4

GRAFİKLER            ORTALAMA FPS

Low:                            152.62

Medium:                    149.75

High:                          135.75

Very High:                 120.45

Batman: Arkham Origins

Ortalama FPS :  137

The Sims 4

GRAFİKLER            ORTALAMA FPS

Low:                            162.62

Medium:                    149.75

High:                          125.75

Very High:                 130.45

İmaj Dosyası

Mac Os X Yosemite'nin imaj dosyasını USB belleğe yaklaşık olarak 6 Dk gibi bir sürede yazmayı başardı.

GTA 4

GRAFİKLER            ORTALAMA FPS

Low:                            145.62

Medium:                    139.75

High:                          125.75

Very High:                 110.45

RİGOR Z

Oyuncuların büyük bir çoğunun oynarken 60 FPS zor gördüğü Türk yapımı hayatta kal oyunu.

GRAFİKLER            ORTALAMA FPS

Low:                            185.62

Medium:                    159.75

High:                          142.75

Very High:                 130.45

Kaynak: TeknoApsis.com / Teknoloji

Intel Teknoloji Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title