Haberler

    Microsoft ile Vodafone'dan Türkçe Konuşan Yapay Zekâlı Sesli Asistan: Tobi

    Türkiye'de hizmet veren 3 operatörden birisi olan Vodafone, Microsoft ile işbirliği yaparak, Türkçe olarak sohbet edebileceğimiz bir sesli asistan geliştirdi. Teknolojik altyapı olarak Microsoft'tan destek alınan asistan TOBi, Vodafone kullanıcılarına sunulacak.

    Sesli asistanlar konusunda Google Asistan, Amazon Alexa ve Apple Siri gibi ana akım hizmetlerin yanında, farklı şirketlerin daha lokal girişimleri de bulunuyor. Vodafone, bu girişimlerden birisini gerçekleştirmek adına Microsoft ile birlikte çalıştı.

    Microsoft'un daha önce pek çok dilde ve ülkede kullanılan doğal dil sentezleme teknolojisi LUIS'in kullanıldığı yapay zekâ, TOBi sesli asistanı için Türkçe'yi öğrendi. Türkçe'yi çeviri yoluyla anlayıp işleyen yapay zekâların aksine, TOBi ile daha organik ve doğal iletişim kurmak mümkün.

    Vodafone müşteri hizmetlerinde görevli olacak bu yapay zekâlı dijital asistan TOBi, fatura ödeme, tarife seçimi ve değişikliği gibi konulara ilişkin tıpkı bir insan temsilci gibi hizmet verecek. TOBi'nin Türkçe diline özgü yapay zeka öğrenimi için önemli bir adım olduğunu söylemek mümkün.

    Microsoft Türkiye'nin çalışmalarıyla LUIS'e kazandırılan Türkçe becerileri, ilerleyen yıllarda başka yerli yapay zekâ girişimlerinin de gelişmesini sağlayacak. TOBi, Türkçe metin okuma ve anlama gibi temel becerilerdeki gecikme süresi, çeviri işlemi yapılmadığı için çok kısa sürüyor. Türkçe, bu proje sayesinde LUIS için artık doğal bir dil olmuş durumda.

    Microsoft Türkiye Genel Müdürü Murat Kansu, "Bugün Vodafone ile hayata geçirdiğimiz chatbot projesi, sıradan bir iş birliği değil. Biz, iki global güç olarak el ele verdik ve Türkçemizi yapay zekâ çalışmalarında üst sıralara taşıyıp bizi gururlandıran bir projeye imza attık." açıklamasında bulundu.

    TOBi yakında Vodafone'un müşteri hizmetlerinde kullanıcılara hizmet vermeye başlayacak. Asistan'a Vodafone Yanımda uygulamasından ulaşmak mümkün olacak. Her türlü işlem sesli komutlarla gerçekleştirilebilecek.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Microsoft Vodafone Amazon Google Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title