Haberler

    Metaverse Dünyasında Çocuk Yetiştirmek

    Güncelleme:

    Nitelikli ve karakteri güçlü bir toplum ancak çocukların iyi eğitilmesiyle ve iyi bir aile ahlakıyla büyütülmesiyle mümkündür.

    Nitelikli ve karakteri güçlü bir toplum ancak çocukların iyi eğitilmesiyle ve iyi bir aile ahlakıyla büyütülmesiyle mümkündür. Kuan-Tzu'nun şu sözünden de bunun önemi anlaşılabilir:

    Bir yıl sonrasını düşünüyorsan, tohum ek.

    On yıl sonrasını tasarlıyorsan, ağaç dik.

    Bir asır ötesini düşünüyorsan, halkı eğit.

    Bilimsel araştırmalar, ilk altı yaşı içeren dönemi "hayati dönem" olarak kabul etmektedir. Bu dönemde çocuklar hem ruhsal hem de biyolojik olarak çok hızlı gelişmektedirler. Ayrıca bu dönem, çocukların zekasını, kişiliğini, sosyal davranışlarını geliştirmekte ve beyin gelişiminin büyük bölümü bu dönemde tamamlanmaktadır. Erken yaşlarda verilen eğitimler, kazanılan deneyimler ve uyarıcılar beyin gelişimini etkiliyor ve çocuğun sosyal, fiziksel ve zihinsel talepleri ne kadar kaliteli ve düzgün karşılanırsa gelişimi de o kadar sağlıklı seyredebilmektedir.

    PEK MÜMKÜN DEĞİL

    Tamamen metaverse'de yaşadığımızı düşündüğümüzde çocuk eğitimiyle ilgili doğal olarak aklımızda soru işaretleri oluşmakta. Günümüzde küçük yaştaki çocukları metaverse'e dahil etmeye yönelik herhangi bir çalışma bulunmamakta. Gelecekte bu konuda nasıl bir çalışma olur bilemiyoruz fakat insan biyolojisini ve gelişim sürecini düşündüğümüzde küçük yaştaki çocukların, sanal bir dünyada yetişmeleri pek mümkün görünmüyor.

    Ailelerin çocuklarıyla birebir ilgilenmesi, çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayarak onlara gerekli eğitimleri vermesi gereken bu hayati evrede metaverse, çocuklar açısından ancak belirli sürelerde kullanılarak belirli eğitimlerin verilmesi konusunda faydalı olabilecektir. Bu yaşlardaki çocukların metaverse dünyasında uzun süreli olarak bulunmaları hem ruhsal hem de fiziksel açıdan gelişimlerine zarar verme potansiyeli taşımaktadır.

    Geleceğimiz olan çocuklar için teknoloji en faydalı şekilde kullanılmalı.

    Metaverse, gerçekten faydalı olacak şekilde kullanıldığında, fiziksel şartlardan kaynaklanan fırsat eşitsizliğini en aza indirerek çocukların daha kaliteli eğitim alabilmesini sağlayabilir ve gelişimlerini maksimum düzeye çıkarabilir. Bu sayede ülkeler, güçlü bir toplum inşa ederek büyük bir atılıma imza atabilirler.

    Kaynak: Space Mag Türkiye / Teknoloji

    Metaverse Haberler

    Bakmadan Geçme

    27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title