Haberler

İphone 8 Tasarımı ve Bir Özelliği Kesinleşti!

Apple, geçtiğimiz günlerde HomePod için geliştiricilere yönelik bir yazılım yayınlamıştı.

Apple, geçtiğimiz günlerde HomePod için geliştiricilere yönelik bir yazılım yayınlamıştı. Yazılımı inceleyen Steve Troughton, iPhone 8"de yüz tanıma özelliğinin olacağına dair kanıtlar buldu. Bir diğer geliştirici Guilherme Rambo da yazılımda iPhone 8"in çerçevesiz form faktörünü buldu.

iPhone 8 tasarımı ve yüz tanıma özelliği kesinleşti!

HomePod"un ürün yazılımının inceleyen Troughton, yeni iPhone"da kızıl ötesi ile yüz tanıma özelliğinin varlığına dair BiometricKit"te ve başka yerlerde geçen bazı satırlara rastladı.

Aralık ayında iOS 11.02 ile kullanıma açılacak olan HomePod yazılımında yüz tanıma özelliği "Pearl ID" olarak tanımlanmış. Bir dizede "biyometrik kimliği etkin, ancak touchID veya pearlID etkin değil" olarak geçiyor. Ayrıca bir kaç yerde ise "face Detected" yazıyor. Bunlar, yüz tanıma özelliğinin yeni iPhone"da olacağını gösteriyor.

Daha da heyecan verici olan ise geliştirici Guilherme Rambo"un HomePod yazılımında yeni iPhone simgelerini bulması. Rambo, kızılötesine dair kanıtlar ve yeni çerçevesiz form faktörünü buldu. Simge, son birkaç aydır gördüğümüz iPhone 8 sızıntılarını doğruluyor.

Buna göre yeni iPhone, neredeyse çerçevesiz bir ekrana sahip olacak. Ana ekran tuşu bulunmayan iPhone"da kulaklık ve kamera için üstte bir çentik yer alıyor. Çerçevesiz iPhone"un kod adı ise "D22".

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Apple Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title