Haberler

Google, akıllı gözlük üretme planını yeniden hayata geçirebilir

Güncelleme:

Google, daha önce iddia olarak ortaya çıkan AR başlığı konusuyla gündeme geliyor. Şirketin akıllı gözlük projesi üzerinde çalıştığına dair raporlar bulunuyor.

Teknoloji dünyasının en büyük isimlerinden bir tanesi olan Google, birçok projeye imza attı. Gerçekleştirdiği projelerle dikkatleri çeken şirket, şimdi yeni bir haberle gündeme geliyor. Google, daha önce iddia olarak ortaya çıkan AR başlığı konusuyla karşımıza çıkıyor. Haberlere göre Google, akıllı gözlük üretme planını yeniden hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Google, akıllı bir gözlük projesi üzerinde mi çalışıyor?

Söz konusu teknoloji olduğunda adından söz ettirmeyi başaran Google'ın bir dizi projeye ve başarıya imza attığını görmemek mümkün değil. Bununla birlikte şirket, yeni biri haberle gündeme geldi. AR başlıklarının fazlasıyla arttığı günümüzde Google'ın böyle bir adım atmaması dikkat çeken bir durum.

Ancak son raporlar işlerin pek de öyle olmadığını gösteriyor. 2022 yılında Google'ın "Project Iris" kod adıyla bir AR başlığı üzerinde çalıştığına dair birçok iddia vardı. Sonrasında kayıplara karışan bu iddia bugün itibariyle tekrar canlanmış durumda.

Yüzler gülüyor: Google'ın kaç para kazandığı belli oldu!

Son raporlar bu projenin akıllı gözlük üretme planı olduğunu ve şirketin Google Glass'ı durdurduğu gibi iptal edildiğini ifade etti. Şimdi ise bir inceleme, Google'ın akıllı gözlük üretme planını yeniden hayata geçirebileceğini gösteriyor.

Android için Google uygulamasının son beta sürümü "iris" olarak etiketlenmiş bir kod dizisi içeriyor. Ayrıca Google Asistanı'ı çağırmak için "Hey Google" demenin dışında insanların görevi gerçekleştirmek için sağ şakağa uzun basabileceğine de dikkat çekiyor.

Tüm bunların dışında kod dizisinin Google'ın "iris_device" özelliğini verdiği cihazlara yönelik olduğunu iddia ediyor. Bu da Google tarafından üretilen bir donanım parçası olabileceği veya genel anlamda akıllı gözlüklere işaret ettiği anlamına geliyor.

Peki, siz Google akıllı gözlük projesi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Google Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title