Haberler

Fujifilm'den Wi-Fi Özelliğine Sahip Aynasız Fotoğraf Makinesi: X-M1

Son zamanlarda retro görünümlü fotoğraf makineleri ile sektörde büyük popülerlik kazanan Fujifilm, kablosuz bağlantı özellikleri ile donattığı X-M1 isimli aynasız fotoğraf makinesini resmi olarak duyurdu.

Uzun zamandır parça parça bilgileri gelen ve geçtiğimiz günler içerisinde ilk görselleri ortaya çıkan X-M1, firmanın X-Serisi fotoğraf makinesi ailesinin giriş seviyesi yeni modeli olma özelliğini taşıyor. Retro tasarım anlayışı ve magnezyum alaşımlı gövde yapısıyla hazırlanan lensleri değiştirilebilir aynasız fotoğraf makinesi, teknik olarak hali hazırda satılan X-Pro1 ve X-E1 ile aynı 16.3 MP X-Trans CMOS sensöre, yüksek hızlı EXR Processor II görüntü işlemcisine, 49 noktadan otomatik netleme sistemine, 0.5 saniye hızlı açılış süresine, 200-6400 ISO aralığına, 30 - 1/4000s enstantane hızına ve saniyede 5.6 kare seri çekim hızını sahip. Çekilen fotoğrafları 3-inç 920,000 nokta LCD ekranı üzerinde gösterebilen X-M1, Full HD 1920x1080 30p stereo sesli (Harici mikrofon bağlantısı mevcut) video çekimi yapabiliyor ve Fujifilm'in söylediğine göre tek ile rahatlıkla kontrol edilebiliyor.

Wi-Fi kablosuz bağlantı özelliği sayesinde akıllı cihazlara ya da bilgisayarlara veri aktarımı yapabilen Fujifilm X-M1, dahili flaşı ile karanlık ortamlarda üst seviye fotoğraf kalitesi sağlayabiliyor. SD / SDHC / SDXC hafıza kartlarının aktif olarak kullanılabildiği model, 116.9 x 66.5 x 39.0mm boyutlara ve 330 gram ağırlık değerine sahip. Dahili NP-W126 batarya modeli ile ortalama 350 fotoğraf çekebilen cihaz, USB2.0 ve mini HDMI bağlantıları üzerinden de paylaşım yapabiliyor. Farklı çekim modları da içerisinde unutulmayan X-M1, RAW formatında yaptığı çekimleri dahili olarak işleyebiliyor.

Fujifilm tarafından siyah, gümüş ve kahverengi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle hazırlanan X-M1, firma tarafından yeni tanıtılan XC 16-50mm F3.6-5.6 OIS lens modeli ile beraber 799$, gövde olarak ise 699$ fiyat etiketleriyle satın alınabiliyor. Fujifilm ayrıca oldukça kompakt boyutları ile dikkat çeken Fujinon XF 27mm f/2.8 R lens modelini de resmi olarak duyurdu.

(donanımhaber)

Kaynak: Star / Teknoloji

Teknoloji Haberler

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

AK Parti'de bir istifa daha! Rize'nin ardından Adıyaman il başkanı da görevinden affını istedi

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title