Haberler

ChatGPT'nin maliyeti şirketi iflasa sürüklüyor

Güncelleme:

OpenAI'nin yapay zeka ürünü ChatGPT'nin günlük maliyeti 700 bin dolara ulaştı. Şirket, bu maliyeti karşılamak için Microsoft'un finansmanına ihtiyaç duyuyor. Ancak analistler, bu gidişatın şirketin yakın zamanda iflas edebileceğini belirtiyor.

Yapay zeka dünyası, son dönemde bambaşka bir seviyeye gelmiş durumda. Geçtiğimiz kasım ayında tanıtılan ve kısa süre içinde oldukça popüler olan Chatgpt, şirketler arasında adeta yapay zeka yarışını başlattı. Ancak şirketin bazı görünmeyen sorunları var.

Chatgpt, günlük maliyeti 700 bin dolara mal oluyor

Bir anda büyük bir ivme yakalayan Chatgpt, son dönemde rakiplerinin ataklarıyla adeta geri planda kaldı. ChatGPT-4 büyük beğeni toplasa da şirket, bu alanda en iyisi olmak istiyor. Ancak, bu çabalar büyük meblağlardaki harcamaları da beraberinde getiriyor.

Analytics India Magazine tarafından hazırlanan bir rapora göre OpenAI, Chatgpt'yi devam ettirmek için günde yaklaşık 700 bin dolar harcıyor. Üstelik bu maliyet, GPT-4 ve DALL-E2 gibi yapay zeka ürünleri dahil edilmeden hesaplandı.

Hipnotize olmuş ChatGPT sizi dolandırabilir!

Analist raporuna göre ChatGPT, günlük maliyeti böyle devam ederse şirket yakın zamanda iflas edebilir. Raporlar, 2024 yılını gösteriyor. Öyle ki şirket, şu anda Microsoft'un 10 milyar dolarlık finansmanı sayesinde ayakta kalıyor.

OpenAI, bu gidişatı tekrar lehine çevirmek için hamleler yapmaya devam ediyor. OpenAI CEO'su Sam Altman, geçtiğimiz günlerde ChatGPT-4'ün üzerinde durduklarını söylese de şirketin ChatGPT-5 için patent başvurusunda bulunduğu ve bu teknolojiye yoğunlaştığı ortaya çıktı.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Microsoft ChatGPT Teknoloji Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title