Haberler

    Blackberry'den Android Telefonlar Gelmeli Mi?

    Yeni CEO için henüz çok erken, ama ileride bir şeyler olabilir.

    Mahmut Saral - - Kötü gidişatı devam eden BlackBerry firması, Fairfax Financial tarafından satın alınacaktı, ancak olmadı. Diğer tarafta, firmanın CEO'su Thorsten Heins görevden alındı ve onun yerine CEO olarak John Chen (Sybase, Wells Fargo & Company ve Walt Disney Company) getirildi.

    John Chen, koltuğuna oturalı çok az bir süre oldu, ama Crackberry sitesine röportaj vermeyi de ihmal etmedi. Sitenin sorduğu sorular arasında belki de en dikkat çekici olanı, BlackBerry'nin önümüzdeki dönemde Android platformuna atıp atmayacağıydı.

    Zira BlackBerry 10 sistemini beğenenler de var, ancak talepler düşük olunca, farklı çıkar yollar da aranabilir. Hatırlarsanız, Nokia için de Android'e geçmesinin iyi olacağı söylenip durmuştu. Sonuçta Nokia'nın WP8 ile yola devam ettiğini ve pazar payını katlamaya devam ettiğini görüyoruz. BlackBerry'de ise, pazar payında düşüşler sürüyor ve bu sebeple de yeni çözümler şart.

    Yeni CEO Chen'e göre ise, Android'e geçilip geçilmemesine karar vermek için henüz erken. En azından, yeni CEO için erken, çünkü daha yeni işe başladı. Önce şirketin durumu hakkında tüm bilgilerin değerlendirilmesi ve yeni bir yol planı çizilmesi için hareket etmek gerekiyor. Burada asıl amaç da tabii ki BlackBerry'nin kendi dünyasını koruyarak iyi yerlere gelebilmek. Sonrasında Android kullanan BlackBerry telefonlar da görür müyüz, bu şimdilik herkes için soru işareti...

    Mahmut Saral - Teknokulis : http: //www.teknokulis.com

    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Mahmut Saral Wells Fargo Blackberry Nokia Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title