Haberler

    Android Geliştiricileri Çok Çeşit Cihazdan Şikayetçi

    Yukarıda gördüğünüz imaj post-modern bir ressamın son yapıtı değil, her bir kutu piyasadaki farklı bir Android cihazı temsil ediyor.

    Yukarıda gördüğünüz imaj post-modern bir ressamın son yapıtı değil, her bir kutu piyasadaki farklı bir Android cihazı temsil ediyor.

    Android işletim sisteminin en güzel yanlarından biri, çok farklı donanım özelliklerine sahip cihazlarda çalışabilmesi. Böylece mobil teknoloji firmaları, akıllı telefon meraklılarına çok farklı fiyat ve özellikte seçenek sunabiliyor. Ayrıca Android işletim sistemi özelleştirilebilir ve üzerinde oynanabilir olması ile, statik ve değiştirilemeyen işletim sistemlerine göre daha çok ilgi görüyor.

    Ama bu mantığın ters teptiği bir yer var. Küresel piyasada Android işletim sisteminin farklı donanım özelliklerine sahip akıllı telefon cihazlarının tamamında çalışıyor olma becerisi, bu işletim sistemi için uygulama geliştiren kişi ve stüdyoların canını sıkıyor. Android için uygulama yazan bir geliştirici, hazırladığın grafiklerin ve arayüzün hangi telefonda veya tablette nasıl gözükeceğini artık kesinlikle bilemiyor ve kontrol da edemiyor. Ayrıca yazılan uygulamanın her Android cihazda aynı performansla çalışacağına emin olmak da imkansız hale geldi.

    Yukarıdaki ilk imajda her bir kutunun farklı bir Android cihaz olduğunu düşünürseniz, şu anda Android işletim sistemi kullanan 18,769 farklı cihaz türü (marka ve model olarak) söyleyebiliriz. Bu rapor, mobil cihazlar üzerine istatistikler çıkartan OpenSignal sitesine ait. OpenSignal sitesinin 2013 yılı için benzer raporunda ise Android cihaz çeşidi 11,868 adetti. Aynı rakam 2012 için ise 3,997 adetti.

    Galerideki ikinci imaj ise Android cihazların kendi içinde markaya göre yarattığı çeşitlilik grafiği. Yani tablodaki mavi kutuların her biri farklı bir Samsung cihazı. Sarı ile işaretli cihazlar LG'nin farklı modelleri, kırmızılar Sony ve mor olanlar ise Motorola cihazlarını temsil ediyor. Görüldüğü gibi Android cihaz çeşitlerinde Samsung kesinlikle bir numara. Ama tam ters taraftan pazarı farklı cihaz çeşitleri ile karmakarışık eden en büyük firma da yine Samsung.

    Belki Android cihazların kontrolsüz yayılması ile ilgili bir şey yapmamız mümkün değil, ama en azından size bu karışıklıkta cihazınızı hızlandıracak ve performansınızı artıracak ipuçları verebiliriz.

    The post Android Geliştiricileri Çok Çeşit Cihazdan Şikayetçi appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title