Haberler

    Alcatel'den 2k Ekranlı Amiral Gemisi

    GFXBench veritabanında Alcatel'in üst düzey telefonuna ait detaylar ortaya çıktı.

    Hasan Uğur Nayır - -

    Sızıntı kaynaklarının başında benchmark sonuçları yer alıyor. Daha önce GFXBench'in veritabanında farklı model telefonlar tespit edilmişti. Alcatel One Touch D820 de GFXBench sayesinde ortaya çıktı. Özelliklere baktığımız zaman 4.6 inç'lik 2K çözünürlüğünde ekran gözüküyor. Son dönemlerde sıklıkla anılan 2K çözünürlük, LG G3'te yer alıyor. Tabii Vivo Xplay 3S de unutmamak lazım. Samsung S5 Prime ve HTC One Prime modelleri de 2K ile gelecek deniliyor. Gelecek sene çıkacak olan üst düzey modellerde 2K standart olacak.


    Alcatel One Touch D820'ye geri dönersek telefonun 4.6 inç'lik ekranı için yorumlar fena. 638 PPI oranından söz ediliyor. Oldukça yüksek bir rakam. Telefonda 3 GB RAM, 16 GB depolama alanı ve MediaTek'in MT6595 işlemcisi yer alıyor. Bu yongada LTE desteği yer alıyor. Yongadaki 8 çekirdekten 4'ünü 2.5 GHz'de çalışan yeni Cortex-A17 mimarisi oluşturuyor. Geri kalan 4'ü ise 1.7 GHz'lik Cortex-A7'ye ait. Cortex-A17, Cortex-A9'a karşı %60'a varan yüksek performansa sahip. Yongada farklı türden çoklu işlemle birlikte ARM'nin big.LITTLE teknolojisi kullanılıyor. MediaTek sistem çipleri genel olarak ucuz ve performanslı oluyor. Alcatel bu yongayı kullanarak maliyeti biraz daha düşürmüş durumda.


    Telefonda 7 MP'lik ön ve arka kamera var gözüküyor. Arka kamera özelliklerinde HDR fotoğraf çekimi yok olarak işaretlenmiş. Benchmark sonuçlarına göre işletim sistemi sürümü de Android 4.4.2 KitKat. Şimdilik telefonla ilgili detaylar bu kadarla sınırlı. Tahminlere göre Çin pazarında çıkacak. Daha sonra ise diğer pazarlara gelebilir.





    Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Hasan Uğur Alcatel Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title