Haberler

Tekden Koleji Öğrencileri İstanbul'un Fethi'ni Kutladı

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un Fethi'nin 555. Yıl Dönümünü, Özel Tekden İlköğretim Okulu Öğrencileri, "İstanbul'un Fethi ve Türk Büyükleri Gecesi" İsimli Etkinlikle Kutladı.

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'un Fethi'nin 555. yıl dönümünü, Özel Tekden İlköğretim Okulu öğrencileri, "İstanbul'un Fethi ve Türk Büyükleri Gecesi" isimli etkinlikle kutladı.

İl Özel İdare Salonu'nda gerçekleşen kutlama gecesinde, 222 öğrenci, İstanbul'un Fethi'ni sergiledikleri gösterilerle canlandırdı. Etkinlik çerçevesinde 85 öğrencinin hazırladığı Fetih Resim Sergisi de açıldı. Yağlıboya, vitray, çini ve hat yazılarından oluşan 100 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Mevlana'dan Boğaçhan'a, Hazenfer Ahmet Çelebi'den Kanuni Sultan Süleyman'a kadar birçok Türk büyüğünün canlandırıldığı gecede açılış konuşması yapan Tekden Koleji Genel Müdürü Nuri Özkan, öğrencilere bilinçli bir şekilde Türk tarihini anlatmak gerektiğini vurgulayarak, "Bu konuda yapılan çalışmalardan biri olan "İstanbul'un Fethi ve Türk Büyükleri Gecesi"ne hoş geldiniz" dedi.

Konuşmanın ardından sahneye çıkan Mehteran takımı, izleyicilere çeşitli gösteriler sundu.

Daha sonra Tekden Koleji Türkçe Eğitim Lideri Göksel Orhan koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve 222 öğrencinin rol aldığı oyunda "İstanbul'un Fethi ve Türk Büyükleri" oyunu sahnelendi.

Tekden Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden ise yaptığı konuşmasında, duygulu anlar yaşadığını dile getirerek, dünya tarihine yön veren Türk büyüklerinin, yeni nesil tarafından tanınmasının ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Geceye katılan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Lokman Koçer, de, "Tarih öğretmeni olarak, tarih bilincini bu kadar güzel veren Özel Tekden İlköğretim Okulu'na çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gecenin sonunda 11 Mayıs tarihinde yapılan Fatih Sultan Mehmet Bilgi ve Yetenek Yarışması'nda dereceye giren öğrencilere madalyaları ve ödülleri verildi.

(YS-Y) 30.05.2008 18:24 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title