Haberler

TDV'den Arakanlı Müslümanlara Gıda Yardımı ve Eğitim Desteği

Güncelleme:

"Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var" sloganıyla 64 ülkede faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arakanlı Müslümanlara ramazan yardımında bulundu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Arakanlı Müslümanlara ramazan ayı dolayısıyla gıda yardımı yaptı.

TDV, Myanmar'ın Arakan eyaletinde baskı, zulüm ve zor şartlar altında yaşayan Müslümanlara ramazan organizasyonu kapsamında 2 bin 48 gıda paketi dağıttı.

Kamplarda tecrit altında tutulan Müslümanlara ulaşabilen tek sivil toplum kuruluşu olan TDV Arakan'a bağlı Sittwe şehrinde yer alan 8 kampta ve köylerde temel gıda maddelerinin bulunduğu paketleri, Müslümanlara ulaştırdı.

TDV Koordinatörü Nurettin Uzuner, Myanmar'daki yardım programından önce Malezya'daki Arıkanlılara da 800 paket gıda yardımında bulunulduğunu belirterek, mülteciler için ayrıca iftar sofraları kurulduğunu anlattı.

Bölgede yaşayan Müslümanların yoksulluğun yanı sıra temiz su kaynağı, ilaç ve eğitim sorunlarıyla da yüz yüze kaldıklarına dikkati çeken Uzuner, "Vakfımız, eğitim alma şansı bulunmayan Arakanlı mülteci çocukları gerek kamplarda gerekse Türkiye'ye getirerek eğitim almalarını da sağlıyor." dedi.

Arakan, Müslüman nüfusun yoğun olarak yaşadığı bölgelerin başında geliyor.

Arakan eyaletinde 2012 yılında Budistler ile Müslümanlar arasında çıkan şiddet olaylarında çoğu Müslüman çok sayıda kişi yaşamını yitirmiş, yüzlerce ev ve iş yeri ateşe verilmiş, binlerce Arakan Müslümanı bölgeyi terk etmek zorunda kalmıştı, kalan Müslümanlarınsa vatandaşlık hakları ellerinden alınmıştı.

Çok sayıda Arakanlı Müslüman ise teknelerle kaçmaya çalışırken hayatını kaybetmişti. Başka ülkelere ulaşmayı başaranlar da ya sınırı izinsiz geçtikleri için tutuklanmış ya da zor şartlarda yaşam mücadelesi vermeye mecbur kalmıştı.

TDV, ramazan yardımı faaliyetlerini "Üzerinde Kardeşinin Hakkı Var" sloganıyla 64 ülkede yürütüyor.

Kaynak: AA / Güncel

Malezya Myanmar Türkiye Arakan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title