Haberler

TBMM'de 2008 Yılı Bütçe Görüşmeleri

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, Önemli Hedeflerinden Birisinin RTÜK Yasası Çıkarmak Olduğunu Belirterek, Daha Önceki Yasanın Bazı Maddelerinin Anayasa Mahkemesi Tarafından İptal Edildiğini Hatırlattı. Akman, "Sorunların Aşılmasını Sağlayacak Düzenlemeleri Bu Kanunda Gerçekleştirdik. Kanunun Çıkması Noktasında Bizlere Destek Vereceğinizi Umuyorum" Dedi.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Zahid Akman, önemli hedeflerinden birisinin RTÜK Yasası çıkarmak olduğunu belirterek, daha önceki yasanın bazı maddelerinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini hatırlattı. Akman, "Sorunların aşılmasını sağlayacak düzenlemeleri bu kanunda gerçekleştirdik. Kanunun çıkması noktasında bizlere destek vereceğinizi umuyorum" dedi.

TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda 2008 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. Komisyonda TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve RTÜK bütçeleri ele alınıyor. RTÜK'ün 2008 Bütçe Tasarısı'nı TBMM Plan Bütçe Komisyonu'na sunan Akman, bin 400 civarındaki radyo ve televizyonun tek elden denetlenmesinin zor olduğuna dikkat çekerek, emniyetten alınan katkıyla yerel televizyonların da izlenme imkanına kavuştuğunu söyledi. Oluşturulan çağrı merkezi ve merkezlerimiz kanalıyla denetimlerin yapıldığını kaydeden Akman, üçüncü

denetim yolunun da özdenetim olduğunu vurguladı. Akıllı işaretler, koruyucu sembollerin çocukları korumaya dönük olarak getirildiğini belirten Akman, internette çocuklar için de web sitesi oluşturulduğunu dile getirdi. Akman, 2006-2007 öğretim yılında 7 ilde medya okuryazarlığı dersi projesinin başlatıldığını vurguladı.

Akman, seçim öncesinde de yayıncıların en az şekilde mağdur olmasını sağlamak amacıyla çalışma yapıldığını söyledi. Akman, "AB'ye uyum kapsamında bizden beklenen çalışmalar AB Genel Sekreterliği ile uyumlu şekilde sürdürülmektedir. KKTC ve Azerbaycan'da farklı yakın ilişkiler tesis ettirilmiştir. Türkiye'nin birikimi oralara transfer edilmek amacıyla yapısal oluşumlar gerçekleştirilmiştir" dedi.

Akman, frekans kullanım bedeliyle ilgili çalışma başlatıldığını, ancak bir yayın kuruluşunun mahkemeye başvurması üzerine toplanan 30 trilyonun bu kuruluşlara iade edildiğini açıkladı. Akman, Anten A.Ş.'nin de kurulduğunu belirterek, "Aralarında acımasız rekabet olan yayın kuruluşlarının bir araya gelerek karasal yayına geçmelerine sağlamak amacıyla kurulmuş bir şirketti. Rekabet Kurulu'na görüş sorulmuştur. Görüşün ardından 6 ay içinde 12 ilde karasal, sayısal analog yayın başlatılacaktır" dedi.

Akman, Avrupa'daki Türkler'in izleme alışkanlıkları ve engelli vatandaşların yayın izleme alışkanlıkları konusundaki iki ayrı araştırmanın da önümüzde günlerde açıklanacağını söyledi. Akman, "Sadece kanundan aldığımız güçle değil, yayıncılarla diyalog kurarak sorunları çözmeye çalışıyoruz. Bunu ilke edindik. Birçok sorunu önceden belirleyerek, mağduriyete neden olmadan sorunları çözmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Akman, etik yayın ilkelerinin belirlendiğini ve üniversitelerde ders olarak okutulmaya başlanacağını kaydetti. RTÜK'te norm kadro çalışması yapıldığını ifade eden Akman, KPS ile 70 yeni uzmanın göreve alındığını sözlerine ekledi.

(AU-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title