Haberler

Tarsus'ta Zeytin Rekoltesi Düştü

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, İlçede Hasadı Hızla Devam Eden Zeytinde Rekoltenin Geçen Yıla Oranla Düştüğünü Söyledi

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Ali Ergezer, ilçede hasadı hızla devam eden zeytinde rekoltenin geçen yıla oranla düştüğünü söyledi.

Ergezer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tarsus'ta 60 bin dönüm alanda zeytincilik yapıldığını, yaklaşık 55 bin ton rekolte beklendiğini bildirdi.

Geçen yıl hava koşullarının da çok uygun olması nedeniyle zeytin rekoltesinin 70 bin tonu bulduğunu anımsatan Ergezerek, 'Bu sezon, yaklaşık 15 bin tonluk gerilemede olumsuz mevsim koşulları etkili oldu' dedi.

Ergezer, geçen yıl zeytin rekoltesinin 15 bin tonunun yağlık, 55 bin tonunun ise sofralık olarak satıldığını ifade ederek, 'Bu yıl ise 55 bin ton zeytin rekoltesinin 5-6 bin tonu yağlık, geriye kalanı ise sofralık olarak satılacak' dedi.

Ergezer, Tarsus'ta yaklaşık 6 milyon zeytin ağacı bulunduğunu, geçen yıl sofralık sarıulak cinsi zeytinin kilosunun 2-3 TL'den, gemlik cinsinin 1 lira 50 kuruş ile 2 lira 50 kuruştan ve topak cinsi zeytinin ise 1,5 - 2 TL'den alıcı bulduğunu, bu yılki fiyatların ise en az yüzde 50 arttığını kaydetti.

Tarsus'ta kullanılmayan 550 bin dekar kıraç arazi olduğunun altını çizen Ergezer, 'Bu arazileri zeytincilik ve bademciliğe açmak istiyoruz. Çünkü bugün Tarsus çiftçisi tarımda teknolojiyi yakaladı. Dünyada tarım küçülüyor, fakat biz büyümek istiyoruz. Bunun için her türlü alt yapıya ve donanıma sahibiz' şeklinde konuştu.

(SÖ-DAB-MHD) - MERSİN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title