Haberler

Tan: "Ermenistan Tarafı Gerçekleri Saptırma Arayışında"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın Başbakan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'a 2005 Nisan Ayında Gönderdiği Mektubun Yanıtlanmadığı Yönündeki Ermenistan Dışişleri Bakanlığının Açıklamasını, "Gerçekleri Saptırma Arayışına Yeni Bir Örnek" Olarak Nitelendirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Ermenistan Cumhurbaşkanı Robert Koçaryan'ın Başbakan Recep Tayyip Tayyip Erdoğan'a 2005 Nisan ayında gönderdiği mektubun yanıtlanmadığı yönündeki Ermenistan Dışişleri Bakanlığının açıklamasını, "gerçekleri saptırma arayışına yeni bir örnek" olarak nitelendirdi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığının 4 Kasımda yaptığı açıklamayla ilgili bir soruyu yanıtlayan Tan, Başbakan Erdoğan'ın geçen yıl Ermenistan Devlet Başkanı Koçaryan'a çağrıda bulunarak, Türk ve Ermeni tarihçilerin katılımıyla 1915 olaylarının araştırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapmak üzere bir Ortak Tarihçiler Komisyonu kurulmasını önerdiğini hatırlattı.

Tan, Ermenistan'ın söz konusu öneriye ilişkin olarak benimsediği olumsuz yaklaşım nedeniyle bu konuda somut bir ilerleme sağlanamadığını belirterek, şöyle konuştu:

"Hal böyleyken, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından 4 Kasım tarihinde yapılan bir açıklamada, Ermenistan Cumhurbaşkanının Sayın Başbakanımıza muhatap olarak 2005 Nisan ayında gönderdiği mektubun yanıtlanmadığı öne sürülmektedir. Oysa, Nisan 2005'den bu yana konu hakkında iki ülke heyetleri üç kez biraraya gelmiş ve son olarak Eylül 2006 ayı başında mukabil önerilerimiz diplomatik kanallarla Erivan'a sunulmuştur.

Dolayısıyla, Ermenistan tarafının son açıklamaları gerçekleri saptırma arayışına yeni bir örnek oluşturmaktadır."

Ermenistan'ın kendi ülkesinde bulunmayan Türkiye'deki geniş ifade özgürlüğünü istismar etmeye yönelik dayanaktan yoksun açıklamalar yaparak, asılsız suçlamalarda bulunmaya yönelmesi üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu kaydeden Tan, kurulabildiği takdirde Ortak Tarih Komisyonunun 1915 olayları hakkındaki yorum farklılıklarının giderilmesini sağlayacağını, Türk ve Ermeni halkları arasında güven artırıcı önlem işlevini üstleneceğini ve bu suretle iki halk arasındaki ilişkilerin gelişmesinin önündeki bir engeli ortadan kaldıracak son derece yararlı bir mekanizma olacağını düşündüklerini belirtti. Tan, "Bu çerçevede, Ortak Tarih Komisyonunun Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesine önemli katkı sağlayacağından kuşku duymuyoruz'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title