Haberler

Talat: Kop'a Üyelik Asla Olamaz

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun, Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (Kop) Üyeliğinin 'Asla Olamayacağını' İfade Etti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF), Kıbrıs Rum Futbol Federasyonu'na (KOP) üyeliğinin ''asla olamayacağını'' ifade ederek, ''KOP'a üyelik çorap söküğü gibi Kıbrıs Türk kurumlarının çözülmesini getirir. Böyle birşey düşünülemez'' dedi.

Mehmet Ali Talat, bu akşam Bayrak Televizyonu'nda canlı yayımlanan ''Akis'' programında, KTFF'nun KOP'a olası üyeliğiyle ilgili bir soru üzerine, ''KOP'a üyelik asla olamaz'' diye konuştu.

''KOP'a üyeliğin, Kıbrıs Türk tarafının mevcut bir yapıya yama olması demek'' olduğunu kaydeden Talat, böyle bir durumda, Rum futbolunu Rumlar'ın, Kıbrıs Türk futbolunu da UEFA, FIFA, KOP ve KTFF'dan oluşacak bir komitenin yöneteceğini bildirdi ve ''Rumlar'ın malı Rumlar'a, Türkler'in malı ortak, böyle birşey olabilir mi, böyle birşey düşünülebilir mi'' diye konuştu.

KOP'a üyeliğin ''akıl işi olmadığını'' vurgulayan Talat, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Veya bu olursa, bizim şirketlerimiz niye gidip güney tarafında tescil olmasınlar. Bizim ticaret odamız, sanayi odamız niye gidip güneydeki sanayi odasının, ticaret odasının üyesi olmasınlar. Niye ben görüşeyim o zaman. O zaman ben de görüşmeyeyim. Veya iltihakı görüşeyim. Rum yönetimine nasıl iltihak olacağız onu görüşeyim, onu da ben görüşmem, gitsin başkası görüşsün. Yani bu olacak iş değil, akıl işi değil. KOP'a üyelik asla olamaz. KOP'a üyelik çorap söküğü gibi Kıbrıs Türk kurumların çözülmesini getirir. Böyle birşey düşünülemez.''

Talat, 19 Nisan'da yapılacak erken genel seçimle ilgili olarak, seçimlerin bir referanduma dönüştürülmemesi gerektiğini ifade ederek, siyasal partilere sağduyulu olmaları çağrısı yaptı.

Seçimlerin ardından göreve gelecek hükümetten, Türkiye ile birlikte yürüttükleri Kıbrıs sorunuyla ilgili çözüm vizyonuna destek vermesini isteyen Talat, ''Aksi halde ciddi kaos yaşanır ve beklenmedik politik gelişmeler olur ülkede'' dedi.

Talat, Rumlar'ın Rusya'dan satın alacağı yeni silahlarla ilgili sorular üzerine, Rumlar'ın silahlanmasının Kıbrıs müzakerelerini ve Kıbrıslı Türkler'in çözüm motivasyonunu olumsuz etkilediğini kaydetti.

Kıbrıs sorununu 2009'da çözmeleri gerektiğini dile getiren Talat, süreç uzadıkça çözümsüzlüğün yerleşeceğini bildirdi.

Haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu seçimlerinden önce çözüm hedeflediklerini ifade eden Talat, müzakerelerdeki bugünkü hızla haziran ayına dek bir çözüme ulaşılmasının mümkün olmadığını, ancak müzakerelerin bir takvime bağlanmasıyla haziran ayına dek bir çözümün mümkün olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title