Haberler

Tahran: Faruk Kaddumi Tahran'da

Temaslarda Bulunmak ve Filistin'deki Gelişmeler Konusunda Fikir Alışverişinde Bulunmak Üzere Tahran'a Gelen Filistin Kurtuluş Teşkilatı'nın (Fkt) Dışişleri Sorumlusu Faruk Kaddumi, Bugün İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki ile Görüştü.

Temaslarda bulunmak ve Filistin'deki gelişmeler konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Tahran'a gelen Filistin Kurtuluş Teşkilatı'nın (FKT) Dışişleri Sorumlusu Faruk Kaddumi, bugün İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Muttaki ile görüştü.

İran Dışişleri Bakanı Muttaki, Kaddumi'nin İran ziyaretinin, İsrail'in Filistin halkına karşı saldırılarda bulunduğu bir zamanda ve özellikle Gazze ve Beyt Hanun'a yapılan bombardımanlarda çoğunluğu kadın ve çocuk birçok Filistinlinin öldüğü bir dönemde gerçekleştiğini hatırlattı. Muttaki, "İran, İslam inkılabından sonra Filistin halkına sürekli destek verdi. Filistin'e destek, İran dış siyasetinin bir parçasıdır" dedi.

İranlı Bakan, İsrail saldırılarını incelemek için olağanüstü toplanan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bir karara varamadığını, konseydeki mevcut yapı devam ettiği sürece zaten başka bir sonuca da varılamayacağını söyledi.

FKT dış siyaset sorumlusu Faruk Kaddumi de, Filistin bölgesinin bir İslam beldesi olduğunu hatırlatarak, "Ortadoğu'da oluşturulan Siyonist rejimin ömrü uzun olmayacaktır. Ne pahasına olursa olsun biz buna bir son vereceğiz. Batılı ülkeler tarafından ortaya atılan barış projelerinin de tamamen yalan olduğu ortaya çıkmıştır" dedi.

Bölgede barış ve güvenliğin sağlanması isteniyorsa, İsrail'in cezalandırılması gerektiğini belirten Faruk Kaddumi, "İran, Siyonist rejimin varlığına karşıdır ve sürekli Filistin davasına destek vermiş, Filistin halkını desteklemiştir. İran'ın varlığı, İsrail'i derinden korkutuyor. Bunu için de İran'ı en büyük tehlike ve tehdit olarak görüyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title