Haberler

Tahran: Başbakan Erdoğan'ın İran Ziyareti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Beraberindeki Heyet, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'la Yapılan Görüşmelerinin Ardından İran'ın Dini Lideri Ayetullah Hamaney ve Uzlaştırma Komisyonu Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani ile Görüştü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad'la yapılan görüşmelerinin ardından İran'ın dini lideri Ayetullah Hamaney ve Uzlaştırma Komisyonu Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani ile görüştü.

Görüşme, İran basın mensupları kadar yabancı basın mensuplarının da ilgisini çekti. Erdoğan, "Irak, Filistin ve Lübnan'daki durum ve İran ile ikili ilişkiler üzerine görüştük. Lübnan'da Hizbullah'ın hükümetten çekilmesini olumlu bulmuyoruz. Lübnan'da mezhep savaşının önlenmesi için gerekli her türlü yardımı yapacağız. İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda sorunun diplomatik yollarla çözülmesini istiyoruz. Bu konuda daha önce olduğu gibi bundan sonra da gerekli olan her türlü yardımı yapmaya hazırız" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Perviz Davudi de, "İki ülke ilişkileri oldukça iyi. Ticari ilişkilerde potansiyelimiz var. Özellikle ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılması için iki ülke yetkilileri işbirliği içerisinde. Lübnan'da halk desteğine dayalı ulusal birlik hükümetinin kurulması arzusundayız" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Filistin'deki gelişmelere işaret ederek Filistin'de seçim sandıklarından çıkan sonuca saygı gösterilmesi gerektiğini belirtti. Erdoğan, "Mevcut olayların sorumluları da seçim sonuçlarına saygı göstermeyenlerdir" dedi.

Erdoğan ve heyetinin şu sıralarda temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye dönmesi bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title