Haberler

"SYRIZA, AK Parti'yi Takdir Ediyor" İddiası Yalan Çıktı

Güncelleme:

Yunanistan'da SYRIZA'dan meclise giren üç Türk vekilden biri olan Ayhan Karayusuf, SYRIZA'nın AK Parti'yi takdir ettiği yönündeki iddiaları yalanladı.

SYRIZA'nın Türk milletvekili Ayhan Karayusuf iktidarda yapacaklarını ve Türkiye ile ilişkilerini değerlendirdi. Vekiller, Türkiye medyasında çıkan, "SYRIZA, AK Parti'yi takdir ediyor" şeklindeki haberlerinse gerçeği yansıtmadığını söyledi.

MECLİS'E GİREN 3 TÜRK VEKİLDEN BİRİ

Ayhan Karayusuf, Yunanistan'da SYRIZA'dan meclise giren üç Türk vekilden biri. Rodop ilinde girdiği seçimi kazanan Karayusuf 1963'de Gümülcine'nin güneyindeki Yahyabeyli Köyü'nde doğdu. Ailesi çiftçilik yapan Karayusuf, İstanbul Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi'nden mezun oldu. 2012'deki seçimde SYRIZA'dan vekil olan Karayusuf 2015 seçiminde Rodop ilindeki sandıklarda bu başarısını tekrarladı, Mustafa Mustafa ile birlikte üç sandalyeden ikisini SYRIZA adına aldı. Ayhan Karayusuf, açıklanan kabineyi, koalisyon ortakları ANEL'i, Türkiye'de AKP hükümetiyle geliştirecekleri ilişkiyi Birgün gazetesinden Onur Erem'e değerlendirdi.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Yunanistan'da bakanlıkların dağılımı açıklandı. Açıklanan kabineyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Açıklanan kabine bir toplumsal kurtuluş kabinesidir diyebilirim. Yapacak çok işimiz olduğu için hükümetin bir an önce kurulup çalışmaya başlaması gerekiyordu. Meclis daha yemin bile etmemişken çalışmalara başladık. İyi iş yapacak, temiz ve ekonomi bilimini çok iyi bilen insanlardan oluşan bir hükümetimiz var.

Koalisyon ortağınız ANEL'in SYRIZA'nın izlemek istediği politikalar üzerinde nasıl bir etkisi olacak? ANEL ile nasıl bir anlaşma yapıldı?

ANEL Genel Başkanı Panos Kammenos açıklamasında SYRIZA'nın Selanik Programı'nın tamamını desteklediğini ve her bir maddesinin hayata geçmesi için çalışacaklarını söylemişti. Bu yüzden ANEL ile SYRIZA'nın bir sorun yaşayacağını düşünmüyorum.

"AKP İLE AYNI ÇİZGİDE DEĞİLİZ"

Türkiye'de SYRIZA'nın AKP'yi takdir ettiğini, örnek aldığını söyleyen yazılar yayımladı, Hatta bir gazetede bu manşet oldu. Türkiye'de Gezi İsyanı'nı destekleyen SYRIZA, bu isyanın nedeni olan AKP'yi takdir ediyor mu gerçekten?

Başkanımız Çipras'ın sözleri yanlış aktarılmıştır. Biz AKP'yle aynı siyasi çizgide değiliz, tam karşısındaki çizgideyiz. Örneğin AKP neoliberal politikaları net bir şekilde destekleyip ekonomi politikasını buna göre kurarken SYRIZA bunun tam tersini savunur. O yüzden AKP'yi desteklediğimizi, örnek aldığımızı söyleyenlerin açıklamaları yanlıştır.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

İstanbul Üniversitesi Yunanistan Ak Parti Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (18)

Kemal KARA:

''SYRIZA, AK Parti''yi Takdir Ediyor'' İddiası Yalan Çıktı'' Bu kadar saçma bir haber nasıl yapılabiliyor doğrusu anlamakta güçlük çekiyorum. AK-PARTİ yıllardır başarısını ispat etmiş, seçim üstüne seçim kazanmış. SYRIZA daha dünkü olay. Bekleyin bakalım bir yıl yönetimde kalsın, akibeti ne olacak, AK- PARTİ bunca seçim başarılarını SYRIZA takdir ettiği için mi kazandı. Ne olur sizlerden istirham ediyorum aklı melekelerini kaybetmemiş olan insanlar kıyas yaparken biraz ciddi olsunlar.

4
13
yanıtYanıtla
Mechul:

YALAN OLDUĞU BELLİYDİ HABERİ YAPAN AKHABER SİTESİ DİNDE YALANIN YERİ YOK AMA BUNLAR KİME ÇEKMİŞ YAW

14
2
yanıtYanıtla
yasinMobil-ANDROID:

yalanla algi yaratan bir iktidar var kubaya cami yapilacak bizim uzun acilis yapacak dediler yalanladilar...fetullahi amerika gonderiyor islemler basladi dediler amerika yalanladi..yayinlanan mahkrme tapeleri montaj dediler kendiler bile inanmadi...camide icki ictiler ayakabiyla girdiler caminin imami yalanladi.kabatas olayi her gun konustular goruntulerimiz var dediler yalan cikti .. benim suan icin hatirladiklarim sirf bunlar...

14
0
yanıtYanıtla
ahmetMobil-ANDROID:

ateist diyosunda yalani soyleyenlere iki laf ettimiyorsunuz bu mu sizin muslumanliginiz

14
0
yanıtYanıtla
tna:

yav neler var yav koskoca Türkiye nin ekonomisi çökmüş bir yunanistanın görüşlerini kaale bile almaz ve neden ekonomilerinin çökük oldukları da görüşlerinden belli. 1 haftalığına ünlüsünüz keyfini çıkarın sonrasında rezilliğe devam avrupanın uşağı yunanistan

4
10
yanıtYanıtla
HapşuMobil-IOS:

Çıkarmışlar bi ateisti kahraman gözüyle bakıyorsunuz. Yaf taktir etse ne olur taktir etmese ne olur ateist o. Bi bakın hangi safta olduğunuzu kontrol edin.

4
8
yanıtYanıtla
omermobilWeb@haberler.com:

Ak parti sagci dindar partidir sosyalistler dine dayali siyaset yapmaz. Hollandada sosyalistlerin icine sizan iki milli goruslu sizarak hollandada yasayan turklere en buyuk darbeyi vurdu cunku parti cizgisine tamamen aykiri sekilde hareket edip partiden kovuldular turklere guvenilmez damgasi vuruldu ve turk-yabanci dostu partinin adi lekelendi. Umarim bu mesele ayni olmaz turk-yabanci dostu syrizayi turklerden sogutmaz

9
2
yanıtYanıtla
39 trakyalı:

ne o akp ordan ekmek mi çıkartacak hey yavrum hey haberler com siz akp nin arabasına biniyorsunuz yoksa halkımı savunuyorsunuz

8
1
yanıtYanıtla
musa dunya:

bir gün gazetesine değerlendirmiş :))okunmaz haber demekki

1
6
yanıtYanıtla
dolu:

Türkiye ye düşman olmasanız avrupa müsvettesi sizi beslemezdi şimdi bu cümlelerle avrupadan yem mi istiyorsunuz ama onlar da yemiyor artık. attıkları kemikle ancak 1 hafta yalanırsınız

1
5
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title