Haberler

Suriye'de İç Savaş

Muhalifler, operasyonları "kent maketleri" üzerinden yönetiyor Karmaşık sokaklarıyla bilinen eski Halep'te operasyonları maket üzerinden planlayan komutanlar, Esed güçlerine karşı daha etkin mücadele veriyor

SAMET DOĞAN - Suriye'de rejime karşı yürütülen mücadelenin ilk safhalarında amatörce sokak savaşı veren ve rejim güçleri karşısında ağır zayiata uğrayan muhalif gruplar, geliştirdikleri yeni stratejilerle çatışma alanlarında önemli kazanımlar elde ediyor.

AA muhabiri, eski Halep bölgesinde yoğunlaşan çatışmaların yönetildiği askeri birliğe girerek, muhalif komutanların operasyonları planlamak için hazırlattıkları detaylı "kent maketlerini" görüntüledi.

Halep'in eski ve dar sokaklarında çok kısa mesafelerde devam eden çatışmaların kontrol mekanizmasını oluşturan maket, Esed güçlerinin elinde bulunan Halep kalesi de dahil olmak üzere çatışma bölgelerini en ince ayrıntılarına kadar üç boyutlu olarak gösteriyor.

Maket üzerinde Esed ordusunun bulunduğu yerlerin kırmızı renkli iğneyle işaretlendiği görülürken, muhaliflerin ele geçirdiği bölgeler yeşil renkli iğnelerle belirtiliyor. Mavi renkli iğneler çatışmaların yoğunlaştığı bölgeleri gösteriyor. Sarı renkli iğneler ise ne rejimin ne de muhaliflerin denetiminde olan bölgelere işaret ediyor.

Halep'teki muhalif silahlı gruplardan Ömer Bin Abdulaziz Tugayı Komutanı Ebu Nasır, "Eski halep bölgesi dar sokaklardan oluştuğu için çok karışık. Kendi bölgemizi ve onların bölgesini tam olarak bilmezsek ağır kayıplar verebiliriz. Bunun önüne geçmek için daha ince stratejilerle hareket ediyoruz" dedi.

Maketi hazırlarken Halep'in sokak sokak tüm ayrıntılarını dikkate aldıkılarını ifade eden Ebu Nasır, "Üstünlük sağlayabilmemiz için her şeyi hesap etmemiz gerekiyor. Operasyon maketinin amacı da bu. Şehri avucumuzun içi gibi biliyoruz artık" diye konuştu. - Halep

Kaynak: AA / Güncel

Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title